Wolff: Csak a Williamsen múlik Russell jövője - F1VILÁG.HU

Wolff: Csak a Williamsen múlik Russell jövője

HIRDETÉS
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint a Williams saját döntése lesz, hogy George Russell marad-e a csapatnál a 2021-es F1-es szezonban, vagy sem.
George Russell (GBR) Williams Racing FW43.
Eifel Grand Prix, Friday 9th October 2020. Nurbugring, Germany.

Habár a nyáron a Williams bejelentette, jövőre is a George Russell-Nicholas Latifi párossal vág majd neki a szazonnak, a hírek szerint az új tulajdonos másképp gondolkodik: a Dorilton Capital egy olyan versenyzővel szeretné megalapozni a 2022-es jövőjüket, aki jelentős szponzori csomagot tud a csapathoz hozni, ez a pilóta pedig Sergio Perez lenne. 

Russell helye ezzel kérdésessé vált a csapatnál, és a hírek szerint már más istállókkal is felvette a kapcsolatot. A fiatal tehetség 2017-ben csatlakozott a Mercedes junior programjához, és tavaly kapott lehetőséget arra, hogy debütáljon a Forma-1-ben. 

A csapatfőnök, Simon Roberts nem erősítette meg, hogy a következő szezonban is a jelenlegi pilótapárossal versenyeznek majd, így elképzelhető, hogy Russell valóban versenyzői ülés nélkül marad. 

Toto Wolff elmondta, nincs beleszólásuk Russell jövőjébe a Williamsnél, a csapat fog dönteni arról, hogy maradhat-e. 

„Mindannyian ismerjük George képességeit” – mondta Wolff. „Ő a jövő egyik csillaga, akit továbbra sem tudott legyőzni a csapattársa a Forma-1-ben.”

„Néha tud fénypontokat mutatni egy olyan autóval, ami nem versenyképes jelen pillanatban. És úgy gondolom, remek csapattag. De nyilvánvalóan itt van ez a pénzügyi valóság, amit nem tudok megítélni egyáltalán, és teljes mértékben az új tulajdonoson és Simonon múlik, hogy eldöntsék, mit akarnak a jövőben.”

Wolff elismerte, beszélgettek a Williamsszel Russell helyzetével kapcsolatban. 

„Érintettük az alapokat George kapcsán, de ahogy mondtam, ez az ő döntésük” – mondta a csapatfőnök. 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!