Wolff: Egyre közelebb a Mercedes idei első győzelme! - F1VILÁG.HU

Wolff: Egyre közelebb a Mercedes idei első győzelme!

Toto Wolff szerint nehéz hétvége vár a Mercedes csapatára a hétvégi Olasz Nagydíjon, a német istálló azonban mindent megtesz majd azért, hogy újra a dobogós helyekért harcolhasson. A szakember szerint egyre közelebb kerülnek az idei első győzelemhez.

A Mercedes igencsak versenyképesnek mutatkozott a múlt hétvégi Holland Nagydíjon, és bár volt esélye a győzelemre is, végül be kellett érnie egy 2. és egy 4. hellyel. A német istálló azonban kétségkívül rengeteget fejlődött a 2022-es szezon kezdete óta, Toto Wolff, a csapat első embere pedig meg van győződve arról, lépésről lépésre közelebb kerülnek a hőn áhított első idei diadalhoz.

„Nem a miénk volt a leggyorsabb autó a Holland Nagydíjon, de a csapat fantasztikus munkát végzett azzal, hogy harcban lehettünk a győzelemért, és meg kell bizonyosodnunk arról, hogy rendszeresebben kerüljünk ilyen helyzetbe” – mondta a szakember. „Vállaltunk némi kockázatot Zandvoortban, és nem mindegyik vált be. Azért létezünk, hogy a győzelmekért harcoljunk, és soha nem fogunk megriadni a bátor döntésektől. Értékes pontokat szereztünk a konstruktőri 2. helyért folytatott küzdelemben, és élvezetes volt ismét harcban lenni. A kemény munkának köszönhetően egyre közelebb kerülünk ahhoz a bizonyos első idei győzelemhez.”

A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén az olaszországi Monzában vendégeskedik majd, a pálya karakterisztikája pedig elméletileg nem fekszik majd annyira a Mercedes W13-as versenygépeinek. Wolff ugyanakkor azt reméli, ezúttal is a dobogóért csatázhatnak majd.

„Az intenzív hármas forduló Monzában zárul, egy gazdag történelemmel és örökséggel bíró ikonikus helyszínen, és természetesen a tifosi előtt. Miközben a zandvoorti pálya feküdt az autónknak, Monza valószínűleg jóval nagyobb kihívást jelent majd a pálya karakterisztikája miatt. De optimisták vagyunk azt illetően, hogy jobb formában leszünk majd, mint más alacsony leszorítóerejű pályákon, például Spában, köszönhetően azoknak a dolgoknak, amiket azóta megtanultunk. Keményen fogjuk nyomni azért, hogy újra a dobogóért harcoljunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!