Friss hírek

Wolff elárulta, Hamilton miért hallgat az abu dhabi veresége óta

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff elárulta, Lewis Hamilton azért nem nyilvánult még meg az abu dhabi vereség óta, mert egész egyszerűen ő is keresi a szavakat a történtekre.

Hamilton a szezonzáró verseny utolsó körében maradt alul Max Verstappennel szemben, és bukta el a világbajnoki címet – ebben pedig a versenyirányítás vitatható döntései is szerepet játszottak.

Hamilton a leintés után pár szóban még gratulált Verstappennek, azóta azonba nem nyilvánult meg sehol – még a közösségi oldalain sem. 

Hirdetés
 

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elárulta, érthető a hétszeres világbajnok csalódottsága.

„Mindannyiunkban dúlnak az érzelmek, főleg Lewisban. Az utolsó körig övé volt a világbajnoki cím, de aztán egyik pillanatról a másikra elveszik az embertől… Ilyenkor persze elveszíted a bizalmat, mert nem érted, mi történt. És marad a csend, egész egyszerűen azért, mert ő is keresi a szavakat” – mondta a szakember a Motorsport-Total.com című lapnak.

A Mercedesnek az abu dhabi versenyt követően négy napja volt arra, hogy eldöntse, fellebbez-e a versenybírók döntése ellen, a csapat azonban végül úgy döntött, beletörődik a vereségbe.

„Lewis is bent volt az irodában velem és a többi érintettel, és azokban a napokban folyamatos kapcsolatban voltunk. A harmadik nap délutánját videóchaten döntöttük el, mit is csinálunk.”

„Mielőtt lovaggá ütötték, mondtam neki, hogy szánjon pár órát arra, hogy tisztelegjen eddigi életműve és teljesítménye előtt, és hogy a pozitívumokat kell magával vinnie.”

„És azt gondolom, így is tett. Szerintem látszott is, mennyire megtisztelő volt számára.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!