Friss hírek

Wolff elárulta, Hamilton miért tudott nyerni vasárnap

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elismerően beszélt versenyzője, Lewis Hamilton Török Nagydíjon mutatott teljesítményéről, miután a brit a 6. helyről rajtolva nyerte meg a fordulatokkal teli futamot.

Hamilton a 6. helyről kezdhette meg a Török Nagydíj futamát, miután egész hétvégén küszködött a Mercedes: a futamon azonban a brit remek felzárkózást bemutatva és remek stratégiát követve az első helyre tört fel, így a dobogó tetején ünnepelhette 7. világbajnoki címét. 

A csapatfőnök, Toto Wolff korábban is elmondta, Hamilton egyik titka a gumikezelésben rejlik, és ezt most is bemutatta a versenyen. 

„A gumik különböző szakaszokon mentek keresztül. Láthattuk, hogy a legtöbben, akik új intermediate abroncsokat tettek fel, és keményen nyomták, azoknál néhány kör elteltével szemcsésedni kezdtek a gumik, aztán már nem álltak helyre” – mondta Wolff. 

„Lance [Stroll] vezette a versenyt, feltette az új gumit, amiről azt gondolom, hogy akkor helyes stratégia volt, de aztán egyszerűen visszaesett, ahogy Max is. Azt hiszem, a különbség az volt, hogy Lewis kézben tartotta a dolgokat a kritikus időszakban a kezdetekkor, amikor az autónk nem volt versenyképes.” 

„Majd kihasználta az előnyt a versenytársainkkal szemben, amikor az számított, és megértette a gumik működését, megértette, hogy hogy kell gyorsan menni és tartóssá tenni az abroncsokat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!