Wolff elárulta, hogyan zajlik a versenyzők kiválasztásának folyamata

2018 Japanese Grand Prix, Sunday - Wolfgang Wilhelm Toto Wolff Lewis Hamilton Mercedes
Fotó: Mercedes
A 2020-as év végén távozik a Ferrari Forma-1-es csapatától Sebastian Vettel, és továbbra sem tudni, hogy marad-e a száguldó cirkuszban. Német sajtóhírek szerint a németnek határozott tervei vannak: ha nem szerződhet Mercedeshez 2021-re, befejezi F1-es pályafutását. De vajon reális esélye van arra, hogy a német istállónál folytassa? Toto Wolff nemrég elárulta, hogyan is zajlik a versenyzők kiválasztásának folyamata!

A Mercedes az elmúlt években sikert sikerre halmozott a Forma-1-ben, ám 2020-ban Lewis Hamilton és Valtteri Bottas szerződése is lejár a csapatnál.

Bár formalitásnak tűnik a Hamiltonnal való hosszabbítás, azt nehéz elképzelni, hogy a brit mellé leszerződtetik Vettelt. Toto Wolff egy interjúban mégis arról beszélt, nem hagyhatják figyelmen kívül azt, hogy a négyszeres világbajnok távozik a Ferraritól.

De vajon hogyan választja ki versenyzőpárosát egy Forma-1-es istálló? Toto Wolff ezt árulta el nemrég!

„Ott vannak az adatok. Megnézzük a versenyen elért eredményeket, egészen a juniorszériákig visszamenőleg. Összehasonlítjuk a csapattársakéval, illetve megnézzük azt is, ezek a csapattársak hogyan teljesítettek másokhoz képest. És ott van még a személyiség is, ami nagyon fontos” – mondta a szakember.

„Hogy hogyan is passzolna a versenyző a csapat struktúrájába? Milyen lenne a dinamika azzal a versenyzővel, aki a csapattársa lenne? Mik a tervek a jövőre?”

„Ezeket a tényezőket bizonyos szempontból összegyúrjuk. Megvitatjuk a dolgot egy fórumon, mindenki elmondja a véleményét, és a legtöbbször ebben a csoportban mindenki ugyanazon a véleménye van.”

A koronavírus-járvány miatt a versenyzők most kényszerpihenőjüket töltik, Wolff pedig azt mondja, főleg Hamiltonnal tartja most a kapcsolatot.

„Én a versenyzőkre bízom most ezt a dolgot. Ha nincs semmi sürgős, hagyom, hogy ők kezeljék a kommunikációt. Nem beszéltem Valtterivel, szerintem jó állapotban van most, aminek örülök.”

„Ami Lewist illeti, vele folyamatos kapcsolatban vagyok, rendszeresen beszélünk Whatsappen, informáljuk egymást.”

Wolff az ORF-nek adott interjújában a minap arról beszélt, Vettel szerződtetése marketingszempontból értékes lenne a Mercedes számára.

„Természetesen egy német versenyző egy német versenyautóban jó marketing-sztori! Mi kizárólag a sikerre összpontosítunk. Sebastian természetesen olyasvalaki, aki nagyon jó” – mondta a Mercedes-főnök.

„Sebastian kezében van minden. Eldönthet magától, hogy abba akarja-e hagyni, vagy egy másik csapatnál akar-e maradni. Vannak még érdekes helyek.”

A Mercedesnél ráadásul ott van George Russell is, aki a német gyártó juniorpilótájaként jelenleg a Williams alkalmazásában áll.

„Kérdés nálunk az is, hogy mit csinálunk George Russell-lel, és aztán ott van még a Vettel-verzió is. De nem ez most a legelső napirendi pont, mivel először a sajátjainkra akarunk összpontosítani.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS