Friss hírek

Wolff elárulta, hogyan zajlik a versenyzők kiválasztásának folyamata

2018 Japanese Grand Prix, Sunday - Wolfgang Wilhelm Toto Wolff Lewis Hamilton Mercedes
A 2020-as év végén távozik a Ferrari Forma-1-es csapatától Sebastian Vettel, és továbbra sem tudni, hogy marad-e a száguldó cirkuszban. Német sajtóhírek szerint a németnek határozott tervei vannak: ha nem szerződhet Mercedeshez 2021-re, befejezi F1-es pályafutását. De vajon reális esélye van arra, hogy a német istállónál folytassa? Toto Wolff nemrég elárulta, hogyan is zajlik a versenyzők kiválasztásának folyamata!

A Mercedes az elmúlt években sikert sikerre halmozott a Forma-1-ben, ám 2020-ban Lewis Hamilton és Valtteri Bottas szerződése is lejár a csapatnál.

Bár formalitásnak tűnik a Hamiltonnal való hosszabbítás, azt nehéz elképzelni, hogy a brit mellé leszerződtetik Vettelt. Toto Wolff egy interjúban mégis arról beszélt, nem hagyhatják figyelmen kívül azt, hogy a négyszeres világbajnok távozik a Ferraritól.

De vajon hogyan választja ki versenyzőpárosát egy Forma-1-es istálló? Toto Wolff ezt árulta el nemrég!

„Ott vannak az adatok. Megnézzük a versenyen elért eredményeket, egészen a juniorszériákig visszamenőleg. Összehasonlítjuk a csapattársakéval, illetve megnézzük azt is, ezek a csapattársak hogyan teljesítettek másokhoz képest. És ott van még a személyiség is, ami nagyon fontos” – mondta a szakember.

„Hogy hogyan is passzolna a versenyző a csapat struktúrájába? Milyen lenne a dinamika azzal a versenyzővel, aki a csapattársa lenne? Mik a tervek a jövőre?”

„Ezeket a tényezőket bizonyos szempontból összegyúrjuk. Megvitatjuk a dolgot egy fórumon, mindenki elmondja a véleményét, és a legtöbbször ebben a csoportban mindenki ugyanazon a véleménye van.”

A koronavírus-járvány miatt a versenyzők most kényszerpihenőjüket töltik, Wolff pedig azt mondja, főleg Hamiltonnal tartja most a kapcsolatot.

„Én a versenyzőkre bízom most ezt a dolgot. Ha nincs semmi sürgős, hagyom, hogy ők kezeljék a kommunikációt. Nem beszéltem Valtterivel, szerintem jó állapotban van most, aminek örülök.”

„Ami Lewist illeti, vele folyamatos kapcsolatban vagyok, rendszeresen beszélünk Whatsappen, informáljuk egymást.”

Wolff az ORF-nek adott interjújában a minap arról beszélt, Vettel szerződtetése marketingszempontból értékes lenne a Mercedes számára.

„Természetesen egy német versenyző egy német versenyautóban jó marketing-sztori! Mi kizárólag a sikerre összpontosítunk. Sebastian természetesen olyasvalaki, aki nagyon jó” – mondta a Mercedes-főnök.

„Sebastian kezében van minden. Eldönthet magától, hogy abba akarja-e hagyni, vagy egy másik csapatnál akar-e maradni. Vannak még érdekes helyek.”

A Mercedesnél ráadásul ott van George Russell is, aki a német gyártó juniorpilótájaként jelenleg a Williams alkalmazásában áll.

„Kérdés nálunk az is, hogy mit csinálunk George Russell-lel, és aztán ott van még a Vettel-verzió is. De nem ez most a legelső napirendi pont, mivel először a sajátjainkra akarunk összpontosítani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!