Wolff elárulta, miért nem adnak motort a Red Bullnak - F1VILÁG.HU

Wolff elárulta, miért nem adnak motort a Red Bullnak

HIRDETÉS

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff magyarázatot adott arra, a német gyártó miért gondolta meg magát, és miért nem kíván motorokat szállítani jövőre a Red Bull Racingnek.


A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff magyarázatot adott arra, a német gyártó miért gondolta meg magát, és miért nem kíván motorokat szállítani jövőre a Red Bull Racingnek.

Miután a Milton Keynes-i istálló és jelenlegi motorpartnere, a Renault között igencsak megromlott a viszony, a Red Bull a Mercedesszel kezdett egyeztetésekbe.

Bár a német gyártónál kezdetben nyitottan álltak a kérdéshez, végül úgy döntöttek, mégsem szállítanak motorokat a korábban sorozatban négy világbajnoki címet nyerő istállónak.

A Red Bullnak így nem maradt más választása, csak a Ferrari: ha az olaszokkal nem sikerül megállapodni, az energiaital-gyárosok kivonulnak a Forma-1-ből.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke az F1.com-nak nyilatkozva elárulta, pontosan miért is döntöttek végül úgy, hogy nem szövetkeznek a Red Bull-lal.

„Az igazgatósággal közösen arra jutottunk, hogy motorgyártóként – és csapatként is – nagyon keményen dolgoztunk, és sok időbe telt, míg elértük a sikereinket, miután 2010-ben gyári csapatként újra csatlakoztunk a sportághoz” – kezdve a szakember.

„Ezért úgy döntöttünk, hogy nem szállítunk motorokat a Red Bull-nak. Továbbra is folytatni szeretnénk azt a fajta üzleti modellt, miszerint független, privát csapatokat támogatunk – és tiszteletben tartjuk azokat a partnerségeket, melyeket kialakítottunk jelenlegi ügyfeleinkkel.”

Bár a jelenlegi helyzetben fennáll a veszélye annak, hogy jövőre négy autóval kevesebb áll fel az F1-es rajtrácsra – hiszen a Red Bull mellett a Toro Rosso jövője is kérdéses –, Wolff úgy véli, helyes döntést hoztak.

„Soha nem rejtettem véka alá a véleményemet. Ez egy olyasvalaki véleménye, aki a Mercedes teljes motorsport-programjáért felelős, mint ahogy 1200 alkalmazottért is. Továbbá az én felelősségem az is, hogy Mercedes-Benz márkanév megfelelő módon képviseltesse magát a Forma-1-ben.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!