Wolff elégedett múlt heti teljesítményével

Nagyon elégedett a silverstone-i teszten nyújtott teljesítményével a Williams Forma-1-es csapatának női tesztpilótája, Susie Wolff.


Nagyon elégedett a silverstone-i teszten nyújtott teljesítményével a Williams Forma-1-es csapatának női tesztpilótája, Susie Wolff.

Wolff jelenleg a grove-i gárda fejlesztési versenyzőjeként tevékenykedik, így feladatköre jobbára a szimulátoros fejlesztésekre összpontosul. Múlt héten, a fiatalok tesztjén azonban élesben is lehetőséget kapott, első ízben vehetett részt hivatalos Forma-1-es teszten.

„Fantasztikus lehetőséget kaptam a csapattól” – mondta a 30 esztendős hölgy, aki korábban a német túraautó-bajnokságban (DTM) versenyezhetett.

„Sokan azt mondták, őrültség az egész, miért pazarol el a csapat egy egész napot arra, hogy engem ültet az autóba. Nagyon boldog voltam, hogy el tudtam végezni a feladatomat, és meghálálhattam a belém vetett bizalmat.

Wolff elárulta, a célja a silverstone-i teszten az volt, hogy 1 perc 35 másodperc alatti időt fusson, hiszen szerdán Daniel Juncadella 1 perc 34,631 másodperces idővel zárt az angol versenypályán. Wolff végül mindössze 93 ezreddel maradt el a kitűzött céltól, ám ennek ellenére nagyon elégedett a tesztnappal.

„Láttam, milyen időt futott ő, és a csapat meglehetősen elégedett volt ezzel, szóval ez volt az én célom is. Csak négy tizeddel maradtam le a Forma-3-as Európa-bajnoktól, attól a sráctól, akit a jövő nagy reménységének tartanak – számomra ez nagyon fontos volt.”

Wolff a közepes keverékkel futotta legjobb idejét Silverstone-ban az etap negyedik körében, így úgy véli, friss abroncsokkal még gyorsabb tudott volna lenni.

„A közepes keverék esetében elég nehéz megfelelően működtetni az első és hátsó gumikat egyszerre. Az első gyorskörben küszködtem egy kicsit az első abroncsokkal, amikor pedig már működtek, a hátsó gumik kezdtek elfogyni. A negyedik körben futottam meg a legjobb időmet, márpedig nem ebben a körben lehet a legtöbbet kihozni az abroncsokból. Több potenciál volt tehát benne, ez kétségtelen.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!