Wolff elmondta, miért gyengélkedik a Mercedes Bakuban - F1VILÁG.HU

Wolff elmondta, miért gyengélkedik a Mercedes Bakuban

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapata csak az ötödik és a tizenegyedik helyet szerezte meg az Azeri Nagydíj időmérő edzésén. Toto Wolff csapatvezető elmondta, mi okozta a visszaesést.
2022 Belgian Grand Prix, Saturday - Jiri Krenek Toto Wolff

Toto Wolff elmondása szerint a Mercedes a bakui pálya „kanyargós szakaszán” veszíti a legtöbb időt az „elképesztő” Ferrarival szemben. Ezeket a szavakat azt követően használta Wolff, hogy Charles Leclerc nagy meglepetésre behúzta a bakui időmérő edzés pole-pozícióját, miközben George Russell már a Q2-ben kiesett, Lewis Hamilton pedig onnan éppen csak továbbjutva az ötödik helyen zárt. Az utcai pálya egyelőre nem kedvez a W14-es néven futó konstrukciónak, Wolff azonban elárulta, egyes kanyarokban képesek lépést tartani a Ferrarival.

„Az időeredmények zavarosak, de mi szenvedünk. Az első három mögött nagyon szoros a helyzet, szóval oda kell tenni magunkat. Három kanyarban veszítünk időt. Az első két kanyarban egészen közel vagyunk Leclerc-hez és Maxhoz, de a középső szektorban, a kanyargós részen a Ferrarik elképesztőek” – ismerte el az ellenfelek munkáját Wolff.

A Mercedes az azeri és az azt követő miami hétvégét kénytelen a már meglévő autójával teljesíteni, ugyanis csak a május végi imolai fordulóra készül el a fejlesztési csomagjával, amihez egyébként nagy reményeket fűz a csapat.

Jó tartományba került az autó, de nem elég stabil a pilóták számára, és nem termel elég leszorítóerőt. Imola előtt nem lesznek fejlesztéseink, szóval ebből a csomagból kell kihoznunk a legtöbbet” – tette hozzá Wolff.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!