Friss hírek

Wolff elmondta, miért üzent Bottasnak

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj időmérőjének harmadik szakaszában üzent Valtteri Bottas számára, hogy bátorítsa őt.

„Mindent bele, Valtteri” – hangzott el Wolff üzenete.

Nem megszokott, hogy a versenyző és csapatfőnök egymással beszéljen egy-egy kvalifikáció alkalmával, éppen ezért Wolff elmagyarázta, mire is utalt pontosan ebben az üzenetben.

„Kicsit több nyitottabb beszélgetést kért Valtteri” – kezdte a csapatfőnök.

„Mindig trükkös egy versenyzővel beszélni időmérő vagy futam előtt. De valamit egyeztettünk előzetesen, és visszajelzést kért tőlem, mert ez mindig jólesik neki.”

Az osztrák szakember hozzátette, korábban úgy érezte, hogy ezek az üzenetek csak elterelnék a versenyzők figyelmét, de Bottas esetében kiemelte, a bátorítás néha tud előnyös is lenni.

„Nagyon nehéz, mert soha nem beszéltem a versenyzőkkel, saját tapasztalataimból kiindulva. De mindenki más, Valtterivel pedig kifejezetten jó volt beszélni.”

„Nyilvánvaló, hogy elveszíteni egy bajnokságot roppant nehéz, ezét kért kicsit több kommunikációt” – magyarázta a helyzetet a Mercedes csapatfőnöke.

Bottas elmondta, a Szahíri Nagydíj volt az, amikor hosszasan elemezték Wolff-fal a történteket. Ezen párbeszédben hangzott el az is, hogy vannak helyzetek, amikor bátorításra van szüksége.

„Mindig szólhat hozzánk, ha akar” – tette hozzá a finn a rádióüzenet kapcsán.

„Az utóbbi napokban különböző dolgokról volt szó, hiszen egy csapat vagyunk. Támogatjuk a másikat, amikor úgy érezzük. Ha pedig egy-egy jelentőséggel bíró szóval tudsz valakit bátorítani, tedd meg. Valószínűleg hasonlóan hathat bármely csapattagunktól. Semmi sem különb annál, ha ez személyesen történik” – fejezte be a Bottas.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!