Wolff: Érthetetlen, félresikerült a Mercedes autója - F1VILÁG.HU

Wolff: Érthetetlen, félresikerült a Mercedes autója

Nem szűkölködött a becsmérlő szavakban a Miami Nagydíj időmérő edzését követően Toto Wolff, aki szerint elfogadhatatlan, hogy a Mercedes egy év alatt szinte semmiben nem tudott fejlődni.

Eddig kiábrándító hétvégét teljesít a Mercedes Forma-1-es istállója Miamiban, ahol az időmérő edzésen George Russell a hatodik helyen zárt, Lewis Hamilton pedig a Q3-ba sem jutott be, és csak a tizenharmadik rajtpozíciót szerezte meg. A csapata formáját elnézve Toto Wolff csapatfőnök elismerte, ilyen gyenge formára egyáltalán nem számított a nyolcszoros világbajnok istállótól.

„Ez rosszabb, mint amire bármikor is számítottam. Egy éve voltunk utoljára Miamiban, és az autó csak minimálisan javult. Talán az egyenesekben már nem pattog, de ez az egyetlen pozitívum tavalyhoz képest. Nem vagyunk elég gyorsak, és nem értjük, miért. Az egyik szabadedzésen az első két helyen végzünk, aztán szerzünk egy hatodik és egy tizenharmadik rajtpozíciót. Ez elfogadhatatlan.”

 

Az időmérő edzésen Russell és Hamilton dolgát külön nehezítette a csapat stratégiája. A Q2-es kiesését követően Hamilton arra panaszkodott, a forgalom miatt nem tudta kellően megdolgozni az abroncsait.

„Az a probléma, hogy ehhez nem lehet mit hozzáfűzni” – kommentálta Wolff. „Az autó egyszerűen nem elég gyors, és az csak tovább ront a helyzeten, hogy a pilóták a felvezető körön nem tudják rendesen felmelegíteni az abroncsokat. Nyilván senki sem hibázik szándékosan, a lehető legjobb helyzetbe próbáljuk őket hozni. A mai George és Lewis számára is nagyon rosszul sült el, ez látható volt az első szektorban. Az autó egyszerűen nem teljesített” – magyarázta a csapatvezető, akit érezhetően frusztrál a Mercedes teljesítménye.

„Semmi élvezetet nem találok abban, hogy a hatodik, hetedik, nyolcadik helyen végzünk. Az ötödiknek sem tudnék örülni, mivel egyszerűen nem értjük, mi teszi az autót ilyen félresikerült konstrukcióvá” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Wolff: Érthetetlen, félresikerült a Mercedes autója
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!