Wolff: Észbontó, amit a Red Bull művel a DRS-zónákban - F1VILÁG.HU

Wolff: Észbontó, amit a Red Bull művel a DRS-zónákban

Sikerült előrelépnie Ausztráliában a Mercedes Forma-1-es csapatának, Toto Wolff azonban úgy látja, a csapat által nyújtott teljesítményhez nagyban hozzájárult a melbourne-i versenypálya karakterisztikája. Az osztrák szakember észbontónak nevezte a Red Bull sebességét.

A Mercedesek meglepő módon képesek voltak a dobogóért csatázni Melbourne-ben: George Russell a 2., Lewis Hamilton pedig a 3. helyért rajtolt hétvégén, a futam elején pedig mindketten képesek voltak megelőzni Max Verstappent.

Russell ugyan műszaki hiba miatt kiesett, Hamilton azonban a 2. helyen futott be, így a Mercedes idei első dobogós eredményét szerezte. Toto Wolff azt mondja, egyre jobban kiismerik versenyautójukat, bár az is tény, az ausztrál pálya a kezükre játszott ezen a hétvégén.

 

„Úgy gondolom, remek előrelépést tettünk ezen a hétvégén az egykörös tempót és a versenytempót tekintve” – mondta az osztrák szakember. „Hogy ez az, ahol az alapoknak lennie kell? Nem vagyok biztos benne, de azt gondolom, maximalizáltuk azt, amink van.”

„Jó volt látni, hogy a Ferrarival és az Aston Martinnal versenyeztünk, és minél többet tanulunk az autóról és hozzuk a fejlesztési csomagokat, remélhetőleg annál inkább képesek leszünk kihívni az élen állókat.”

„Azt gondolom, a melbourne-i pálya határozottan előnyt jelentett az autónk számára, melynek hátulján hiányzik némi teljesítmény, a pálya pedig egyértelműen segített bennünket. Emiatt szerintem egy kicsit jobbnak tűntünk, mint kellett volna, de tudjuk, hogy hol vannak a gyengeségeink, és ezeket ki kell küszöbölni.”

Wolff beszélt arról is, a Red Bull teljesítménye a DRS-zónákban egészen meglepő volt, de rajtuk múlik, hogy utolérjék az osztrák istállót ebben a tekintetben is.

„Nyitott DRS-sel olyan előnyben vannak az egyenesekben, ami egyszerűen észbontó! Viszont, ha van egy autó, mely ennyire gyors az egyenesekben, mert megfelelő dolgokat csináltak vele, akkor rajtunk múlik, hogy ezt megoldjuk, és megtaláljuk az eszközöket, hogy nekünk is hasonló teljesítményünk legyen a végsebesség tekintetében.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Wolff: Észbontó, amit a Red Bull művel a DRS-zónákban
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin
Gasly gratulál Oconnak, de csalódott a saját versenye miatt
Stroll: Nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek…
A Ferrari elnézést kért Leclerc-től a Monacóban történtekért

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!