Friss hírek

Wolff-fal és Hamiltonnal marad az F1-ben a Mercedes

Olasz lapértesülések szerint hamarosan aláírja az új Concorde-egyezményt a Mercedes, így még évekig a Forma-1-ben marad Toto Wolff irányítása mellett. Úgy tudni, Lewis Hamilton is legalább két évig a csapatnál marad.

Miközben a német istálló gőzerővel készül a 2020-as Forma-1-es szezonra, az elmúlt hetekben olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a 2021 utáni szereplésre egyáltalán nincs garancia. Olyan pletykák is napvilágot láttak, melyek szerint a csapatot felvásárolhatja Toto Wolff, illetve a kanadai milliárdos, Lawrence Stroll, és a jövőben Aston Martin néven folytathatják az F1-ben.

Olasz sajtóhírek viszont most arról szólnak, a Mercedes hamarosan aláírhatja az új Corcorde-egyezményt, így ismét hosszú távra elkötelezheti magát a Forma-1 mellett.

A brackley-i istálló jövője szempontjából kulcsfontosságú, hogy várhatóan Toto Wolff is megújítja szerződését, így a csapat vezetője marad az elkövetkezendő években. Úgy tudni, Lewis Hamilton kontraktusát már meg is hosszabbították, bár hivatalos bejelentés mindezidáig nem érkezett. A brit versenyző az idei szezont követően még legalább 2 évig, 2021-ben és 2022-ben is a Mercedes versenyzője lesz.

A Mercedes jövője azt követően vált bizonytalanná, hogy a Daimler-csoportnál változások történtek tavaly: Dieter Zetsche helyét Ola Källenius vette át, az új elnök pedig szerette volna alaposan felülvizsgálni a csillagos márka sportprogramját.

A jelenlegi helyzet viszont tökéletes a német vállalat számára, hiszen a Daimlernek nem kerül sok pénzbe az F1-es világbajnokságon való szereplés a pénzdíjazás és a szponzori bevételek okán, ráadásul 2021-ben költségvetési plafont is bevezetnek a Forma-1-ben. Mindez pedig azt jelenti, hogy a Daimler számára tökéletes reklámot jelent a Mercedes F1-es szereplésére, ráadásul a hibrid technológia promóciója is kiváló a versenypályákon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!