Orosz Nagydíj

Wolff: Fizikai képtelenség tökéletes gumit gyártani

2020 Spanish Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes pitstop
Fotó: Mercedes
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint a Pirelli számára „fizikai képtelenség” kifejleszteni a tökéletes abroncsot – és talán nincs is erre szükség.

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője arra kérte a Pirellit, olyan gumikat gyártson, amely nagy tapadással bír, és mindemellett nyugodtan nyomhatják a versenyzők, és ne kelljen a gumikezeléssel foglalkozniuk. 

Wolff elmondta, a Pirelli nincs könnyű helyzetben, hogy megfeleljen az F1-es autók gyors tempójú változásainak, és ez nem biztos, hogy elvárható tőlük. 

„Meg kell birkózniuk az F1-es autók fejlesztésével, az egyre több leszorítóerővel, és nem tudnak minden évben új terméket készíteni” – mondta Wolff. „Bárcsak láthatnánk a jövőben egy jó kompromisszumot a megfelelő gumik és a modern Forma-1-es autók között, amelyeknek csökken a leszorítóerejük. Így befejeződhetnek a guminyomásról és a Pirelliről szóló viták.” 

„Bízom benne, hogy a jövőben könnyebb lesz számukra olyan gumit szállítani, amivel mindenki boldogan vezet.”

Amikor Hamilton javaslatáról kérdezték Wolffot, a szakember így felelt: „Valószínűleg ez fizikai képtelenség”, és hozzátette, nem biztos, hogy a „tökéletes abroncs” megoldás lehet a jelenlegi problémákra. 

„Egy gumi, aminek jó a tapadása és a verseny feléig kitart, fantasztikus lenne a versenyzőknek. De nem vagyok biztos benne, hogy ez jó show-t szolgáltatna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS