Eifel Nagydíj
Toto Wolff, Mercedes AMG F1 Director of Motorsport at Formula One World Championship, Rd15, Singapore Grand Prix, Race, Marina Bay Circuit, Singapore, Sunday 16 September 2018.
Fotó: Singapore GP Media
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Wolff: Fontos, hogy egy F1-es csapat tudjon pénzt keresni

A Forma-1-es csapatok költségeinek csökkentése nemcsak azt eredményezheti, hogy közelebb kerülnek egymáshoz a mezőny tagjai – más előnyei is lesznek, véli Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

A 2021-es szezonban 145 millió dolláros költségkeretből kell majd gazdálkodniuk az F1-es csapatoknak, ez az összeg 2022-ben 140 millió dollárra csökken, majd egy évvel ezután már csak évente 135 millió dollár áll majd az istállók rendelkezésére – ez az összeg 2025-ig ezen a szinten is marad majd.

„Egy olyan pénzügyi környezetben élünk, ami nagyon különbözik attól, ami a koronavírus előtt volt” – nyilatkozta Wolff.  

Wolff bízik benne, hogy a költségek csökkentése nemcsak ahhoz járul hozzá, hogy a mezőny csapatai közelebb kerülnek egymáshoz, hanem ahhoz is, hogy a jól teljesítő csapatok profitot is termelnek majd.

„Elfogadtuk az alacsonyabb költségvetés, mert sikeres versenycsapatként képesnek kell lenned arra, hogy pénzt keress, ne pedig veszteségesen működj. Úgy gondolom, ezért kell támogatnunk az olyan dolgokat, mint a költségvetési plafon.”

„Számunkra a költségvetési plafon azt jelenti, hogy újra kell szervezni azt, ahogyan dolgozunk, és új területeken kezdjük el foglalkoztatni az embereket. Lehet, hogy más versenykategóriák után is nézünk, hogy az emberi erőforrásainkat és a szellemi tulajdonunkat a Daimlernél tartsuk, a Mercedesen belül” – mondta Wolff. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Wolff: Fontos, hogy egy F1-es csapat tudjon pénzt keresni
A Haas szívesen leszerződtetné Schumachert 2021-re
Melbourne állítja, ők rendezik az F1-es idénynyitót 2021-ben
Norris visszavágásra készül Portimaóban
A Ferrari nem vár nagy ugrást 2021-ben
Red Bull: Vettel szétesett fejben, ezért hibázik annyit