Wolff gondolkodik azon, hogy csapatfőnök maradjon-e

Toto Wolff (AUT) Mercedes AMG F1 Director of Motorsport at Formula One World Championship, Rd2, Bahrain Grand Prix, Preparations, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Thursday 5 April 2018.
Fotó: Bahrain GP
Jelenleg is egyeztetéseket folytat jövőjéről a Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff, a szakember azonban leszögezte: nem akar távozni a német istállótól.

Wolff jövőjével kapcsolatban számos pletyka látott napvilágot az elmúlt hónapokban, szerződése ugyanis az idei év végén lejár, ráadásul nemrég részesedést vásárolt az Aston Martinban.

A német sajtóban nemrég olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a szakember jövőre már nem lesz csapatfőnöke a Mercedes F1-es alakulatának – ám többségi tulajdont szerez, a Daimler ugyanis szeretné magát kivonni a projektből.

Wolff szerdán egy interjúban elárulta, valóban gondolkodik a jövőjén, ám a Mercedesnél szeretne maradni. Az viszont fontos számára, hogy megfelelő pozícióban legyen, hogy segíteni tudja a csapat előmenetelét.

„Amire nagyon büszke vagyok, hogy mindig sikerült kulcspozícióban lévő csapattagokat más szerepkörbe áthelyezni” – mondta a szakember, amikor a jövőjéről kérdezték.

„Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy 2014 eleje óta vagyok a Mercedes vezetésében. Nagyon élvezem az interakciót és a munkát barátaimmal a Forma-1-es csapaton, illetve a Daimleren belül. És ez olyasvalami, amit nem szeretnék, ha hiányozna.”

„Ennek ellenére fel kell tennem magamnak a kérdést. Nem akarok olyan csapatfőnökké válni, aki nagyszerűről átvált jóra anélkül, hogy felismerné, hogy talán nem tesz már hozzá annyit a csapathoz, mint a legelején.”

„Továbbra is azt érzem, hogy sokat adhatok, de természetesen gondolkodom a jövőmről.”

„Nekem nem egyszerű munkaszerződésem van, hanem magában foglalja azt is, hogy részesedésem van a csapatnál, és jelenleg is a közös jövő kialakításának folyamatában járunk.”

„Nem akarok ragaszkodni bizonyos megfogalmazásokhoz, hogy csapatfőnök, vagy ügyvezető, ennek nincs jelentősége. Még nem hoztam meg semmiféle döntést, hiszen még el sem kezdtük a versenyzést. Szóval ezek a megállapodások és egyeztetések jelenleg is zajlanak.”

Wolff azt mondja, a híresztelésekkel ellentétben remekül kijön a Daimler élén Dieter Zetschét váltó Ola Kalleniusszal.

„Két eltérő személyiségről van szó, de mindkettejükkel kiváló a munkakapcsolatom – sőt, barátságom. Ola és én sokat nevettünk, amikor előjöttek azok a pletykák, melyek szerint nem jó a kapcsolatunk. Minden egyes héten számos alkalommal beszélünk telefonon, be van vonva a folyamatokba, remek partner, akárcsak Dieter volt.”

AZ ASTON MARTIN RÉSZTULAJDONOSA LETT

Wolff kifejtette, az, hogy bevásárolta magát az Aston Martinba, egyszerű üzleti befektetés.

„Ami a jövőmet illeti, vásároltam részesedést az Aston Martinban, ez egy pénzügyi befektetés. Hiszek ebben a brandben, azt gondolom, van értelme ennek a stratégiának. Tobias Moers az új ügyvezető, akit már régóta ismerek, és hiszem, hogy ő jól tudja majd működtetni ezt az üzletet.”

„Nagyon erős részvényesek állnak az Aston Martin mögött, ezért döntöttem úgy, hogy csatlakozom hozzájuk.”

„De a feladatköreim változatlanok maradtak: a Mercedesnél vagyok, én vagyok a csapatfőnök, egyben résztulajdonos, és persze tudom, hogy a mostani időkben, amikor nincsenek szalagcímek, az Aston Martin-történet okozott némi hullámot.”

„De a tervem az, hogy a Mercedesnél maradok. Ez nem változott.”

A MERCEDES MARAD AZ F1-BEN?

Amikor a szakembert arról kérdezték, mi a véleménye azokról a pletykákról, melyek szerint a Mercedes fontolgatja gyári csapatának kivonását az F1-ből, így felelt: „A Mercedes felső vezetése alaptevékenységként tekint a Forma-1-re. Utcai autókat és versenyautókat építünk – és ami azt illeti, a vállalat első autója is egy versenyautó volt.”

„Szóval nem pusztán marketingplatformként tekintünk az F1-re, hanem alapvető tevékenységként. Van technológiai átjárás az utcai autók és a Forma-1 között, és a Daimler részéről sincs kritika.”

„De természetesen minden évben megvitatjuk a tevékenységeinket és a beruházásainkat – viszont úgy gondolom, célpontja vagyunk valakinek, aki szalagcímeket akar kreálni, és talán több kattintást elérni…”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései