Wolff: Gyermekkori tragédia miatt lettem az, aki vagyok - F1VILÁG.HU

Wolff: Gyermekkori tragédia miatt lettem az, aki vagyok

HIRDETÉS
Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke élete egy legmeghatározóbb pillanatáról mesélt őszintén: édesapja halálának nagy szerepe volt abban, hogy milyen emberré vált mára.
2022 Belgian Grand Prix, Saturday - Jiri Krenek Toto Wolff

Wolff gyermekkorában nagy tragédia érte családját: édesapja agydaganatban hunyt el hosszú betegség után, ez pedig nemcsak lelkileg, de anyagilag is megnehezítette életüket, ami mindennapjaikra is kihatott. 

A The Times című lapnak adott interjújában Wolff őszintén mesélt gyermekkoráról és élete legmeghatározóbb időszakáról. 

„Úgy gondolom, a kulcsfontosságú pillanat az édesapám tragikus elvesztése volt, amikor 15 éves voltam“ – mondta. 

„Tíz évig volt beteg, szóval alapvetően a teljes gyerekkorom alatt. Ehhez kapcsolódtak az anyagi nehézségek is. Ez volt a legnagyobb hatással a személyiségemre.“

„A szüleim a nagypapám segítségével egy francia privát iskolába írattak Bécsben, ami a karrierem szempontjából előnyös volt, mert segített a nyelvtanulásban“ – folytatta Wolff. 

„De az volt az akadály, hogy egy jómódú környezetbe kerültem anélkül, hogy ebbe tartoztam volna. A mindennapi életünk arról szólt, hogy édesanyám keményen dolgozott orvosként, hogy az iskolában maradhassunk. Lehet, hogy az anyaságban nem volt jó, de életben tartott minket, és lehetővé tette, hogy előre menjünk.“ 

„De ez azt jelentette, hogy bizonyos dolgok történtek velem és a nővéremmel. Emlékszem, hogy 14 évesen kitettek minket az osztályból, mert a tandíjak nem lettek befizetve, szóval hazaküldtek minket. Hogy magyarázod el a villamoson hazafelé, hogy miért kellett ebédszünet után elmenned? Elég megalázó élmény volt.

Wolff ma a Forma-1 legsikeresebb alakjai közé tartozik, a Mercedes és Lewis Hamilton sikersorozatát közösen érték el – elárulta, gyermekkori nehézségei adtak neki erőt ahhoz, hogy idáig eljusson. 

Jobb életet akartam magamnak, és mindent megtettem, amit csak tudtam, hogy sikerüljön“ – mondta. 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!