Wolff: Gyors a Red Bull és a Ferrari, de a Mercedes is rejtegeti még a tempót

Nem mutatta még ki a foga fehérjét a Mercedes Forma-1-es csapata sem az előszezoni teszteken, Toto Wolff azt ugyanakkor elismeri, a Red Bull és a Ferrari autója az eddig látottak alapján igazán gyorsnak tűnik.

A Mercedes pénteken, a bahreini tesztelés második napján több problémával is szembesült: egyrész a W14-es kódjelű versenyautó balanszával voltak gondok, másrészt pedig a technikai is kibabrált velük, George Russell alatt ugyanis megállt az autó délután egy hidraulikai probléma miatt.

Szombat délelőttre persze a csapat megoldotta a technikai gubancot, így Russell pályára tudott gurulni, Toto Wolff csapatfőnök viszont pénteken arról beszélt, nem kétséges, hogy a két topcsapat, a Red Bull és a Ferrari idén is ütőképes autóval rendelkezik.

Hirdetés
 

„Gyorsak! Ezen a téren nincs semmiféle meglepetés.”

Arra a kérdésre, hogy nőhet-e a Mercedes hátránya a Red Bullhoz és a Ferrarihoz képest, Wolff így felelt: „Most még nagyon nehéz megjósolni. Mindenki játszadozik az üzemanyagmennyiséggel, és egy kicsit a motormódokat is rejtegetik, szóval nem lehet megítélni. Még mi is rejtegetünk egy kicsit.”

Wolff azt ugyanakkor megerősítette, a tavaly oly’ sok problémát okozó delfinezés” jelensége eltűnt, reményei szerint pedig újra harcolni tudnak majd a világbajnoki címért.

„Izgatottság érzése van bennem, mivel tavaly elszúrtuk, harmadikok lettünk a konstruktőrök között, és egyértelműen a világbajnoki címért akarunk harcolni. Ez a cél, ugyanakkor viszont alázatosnak is kell lennünk.”

„Mentálisan mindig nehéz egy olyan autóval kezdeni, ami nem volt a megfelelő szinten tavaly, és remélhetőleg idén jobbat látunk majd tőle – és pontosan ebből fakad az izgalom! Ugyanakkor viszont jól akarjuk csinálni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!