Wolff: Ha a bajnoki címért csatáznánk, kivizsgáltatnánk Tsunoda kiesését - F1VILÁG.HU

Wolff: Ha a bajnoki címért csatáznánk, kivizsgáltatnánk Tsunoda kiesését

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatfőnöke, Toto Wolff azt mondja, ha a világbajnoki címért lennének harcban, nagy valószínűséggel kivizsgáltatná Yuki Tsunoda furcsa kiesését a múlt hétvégi Holland Nagydíjon, mely Max Verstappen, a későbbi győztes kezére játszott.
2022 British Grand Prix, Saturday - Sebastian Kawka Toto Wolff

Tsunoda közvetlenül kerékcseréjét követően kezdett el panaszkodni a rádión arra, hogy nem rögzítették megfelelően valamelyik kerekét, mire az AlphaTauri csapata azonnal megálljt parancsolt neki a pályán. Miután kiderült, hogy a kerékcsere megfelelően sikerült, a japán pilóta tovább tudott menni, ám mivel meglazította biztonsági övét, a bokszba hajtott. Ezt követően a pályára visszatérve újra technikai problémára panaszkodott, majd a pálya szélére húzódott.

Az incidens miatt életbe lépett a virtuális biztonsági autós protokoll, ami a Red Bull versenyzője, Max Verstappen kezére játszott a Mercedesek ellen. A holland végül meg is nyerte a futamot, így tovább növelte előnyét az összetettben.

A történtek után számos összeesküvés-elmélet látott napvilágot a közösségi oldalakon, az AlphaTauri pedig közleményben cáfolta, hogy szándékosan befolyásolták a verseny kimenetelét. Toto Wolff sem foglalkozik különösebben az üggyel, habár azt elismerte, ha a bajnoki címért csatáznának, jó eséllyel kivizsgáltatnák azt.

„Nagy valószínűséggel befolyásolta a verseny végkimenetelét” – mondta Wolff az esettel kapcsolatban. „Talán megnyertük volna a versenyt, de ilyen a sport. Talán igen, talán nem. Mindegy is, nem releváns számomra a dolog. Nem foglalkozom vele többé, egyszerűen megtörtént.”

„Ha a bajnoki címért harcolnánk, akkor kétségkívül olyasvalami lenne ez, amit nagyon megvizsgálnánk, de momentán szerintem legfeljebb a versenyzők és mindenki más biztonsági miatt kellene vizsgálni az esetet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!