Wolff: Ha kap egy jó autót, Hamilton újra világbajnok lehet - F1VILÁG.HU

Wolff: Ha kap egy jó autót, Hamilton újra világbajnok lehet

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolf szerint nincs kétség afelől, hogy amennyiben jó autót tudnak adni Lewis Hamilton alá, az képes lesz megszerezni 8. világbajnoki címét a száguldó cirkuszban.

A német istálló az új technikai szabályok 2022-es bevezetése óta nem tud a világbajnoki címért harcolni, idén ezüstérmesként zárta a szezont, Lewis Hamilton pedig tavaly után idén sem tudott futamot nyerni. A csapatnál természetesen azt remélik, jövőre esélyük lesz arra, hogy közelebb kerüljenek a Red Bullhoz, bár Hamilton nemrég meglehetősen szkeptikusan nyilatkozott ezzel kapcsolatban.

A brit versenyző számára nem alakult jól az abu dhabi szezonzáró, főnöke, Toto Wolff azonban biztos benne, Hamilton kellően motivált ahhoz, hogy újra a vb-címért csatázzon, amennyiben arra lehetősége lesz.

„Lesz szempontjából ez egy rossz hétvége volt. Ettől ő még a legnagyszerűbb versenyző a világon, és ha képesek vagyunk jó autót adni alá, akkor küzdeni fog a világbajnoki címért. Efelől nincs kétségem” — mondta a Mercedes-főnök.

„Világos, hogy amikor egy ilyen autónk van, azzal soha nem fogunk az élen lenni, lesznek jó és rossz hétvégék. De valahányszor láttuk, hogy Lewis előtt van valaki célpontként, és a futamgyőzelemről volt szó, az igazi Lewis életre kelt. Egyszerűen csak adnunk kell neki egy autót, ez az első dolog.”

„A másik pedig az, hogy van egy táblánk a gyárban, ahol ott van az összes konstruktőri cím 1958 óta, és ez a tábla 2050-ig van dátumozva. Minden évnél ott van egy logó, és van 27 üres hely még. 20 év múlva szeretnék visszatekinteni, és azt látni, hogy még több Mercedes-csillag kerül rá. Utálok egyébként visszatekintgetni, de ha 10-20 évet visszamegyünk az időben, és megnézzük a 2013 utáni évtizedet, akkor a következőt látjuk: 1., 1., 1., 1., 1., 1., 1., 1., 3., 2. Ha pedig így nézzük az ember azt mondja, ‘ez rendben van’. Ugyanakkor viszont van egy srác, aki 19 versenyt nyert idén, és ez nem elég jó számunkra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Wolff: Ha kap egy jó autót, Hamilton újra világbajnok lehet
Bahreini Nagydíj: A versenynap eseményei élőben
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
Az elszúrt időmérő után erős versenyt remél Perez
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!