Friss hírek

Wolff: Ha négyen összetörik magukat az élen, nyerhetünk is!

Nem vár csodát a vasárnapi Azeri Nagydíjtól a Mercedes csapata, a rendkívüli események azonban az ezüstnyilak kezére játszhatnak majd – erről beszélt a szombati időmérő edzést követően Toto Wolff csapatfőnök.

George Russell az 5., Lewis Hamilton pedig a 7. rajtkockát szerezte meg a bakui időmérőn. Az élen a Ferrarik és a Red Bullok zártak, a két Mercedes közé pedig Pierre Gasly férkőzött be az AlphaTaurival. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azt mondja, nagyjából ilyen eredményre számított, azt azonban be kell vallaniuk, továbbra is óriási a lemaradásuk a két élcsapattal szemben.

„Azt gondolom, arra számítottunk, hogy a harmadik leggyorsabbak leszünk” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak. „Gaslynak voltak nagyon jó versenyei, és ez is talán egy ilyen volt. Szóval, ami a pozíciónkat illeti, erre számítottam, de nagy a lemaradásunk.”

Hirdetés
 

„Hosszú körről van szó itt, és szinte mindenhol lassabbak vagyunk. Bárcsak ne kellene már ezeket az átfedésesek figyelnem a jövőben.”

Wolff azt mondja, a vasárnapi versenyre minden bizonnyal az 5. és a 6. hely megszerzése lehet a cél – hacsak nem történik valami rendkívüli, ami Bakuban azért előfordul.

„Ha rózsaszín szemüvegen keresztül nézzük, mondhatjuk azt, hogy ’remélhetőleg elöl négyen összeütköznek az 1-es kanyarban, és akkor megnyerhetjük a futamot’. De azt gondolom, a versenytempónkat látva az 5. és a 6. hely a realitás.”

A Mercedes-főnök hozzátette, a stratégiának nagyon komoly szerep jut a mai futamon: „A stratégia komoly szerepet játszik majd. Szerintem elég sok pozíciót lehet nyerni azzal, ha jól taktikázol. Kockáztathatunk, üldözőként ugyanis más helyzetben van az ember.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!