Wolff: Ha nincs a DRS-probléma, a „hihetetlen” Hamilton a győzelemért harcolhatott volna - F1VILÁG.HU

Wolff: Ha nincs a DRS-probléma, a „hihetetlen” Hamilton a győzelemért harcolhatott volna

Pazar eredményt ért el a hétvégi Magyar Nagydíjon a Mercedes Forma-1-es csapata, a pozitív szereplés ellenére azonban Toto Wolff csapatfőnök azon elmélkedik, vajon mi lett volna akkor, ha Lewis Hamiltonnak nincsenek DRS-problémái a szombati időmérőn?

Miközben George Russell pazar teljesítményt nyújtva megszerezte a rajtelsőséget, Hamilton csak a 7. rajtkockában végzett, miután a kvalifikáción gondjai akadtak autójának állítható hátsó szárnyával [DRS]. A hétszeres világbajnok viszont így is briliáns versenyt futott, a futam utolsó szakaszában Carlos Sainz és saját csapattársa mellett is elment, és végül a 2. helyen ért célba Russellt megelőzve. A Mercedes csapatfőnöke szerint Hamilton a győzelemre is esélyes lett volna, ha nincs a szombati probléma.

„Először is muszáj elmondanom, hogy George nagyszerű időmérőt teljesített, megszerezte a pole-t, és rendkívül szolid versenyt futott” – magyarázta Wolff. „Végig harcban volt, szóval használta a gumikat, támaszkodnia kellett rájuk, úgyhogy a második etapban elfogytak az abroncsai. De az, ahonnan Lewis feljött, hihetetlen.”

„Egy kicsit árnyékban volt, senki sem figyelt rá igazán, hirtelen pedig gyorsabb köröket kezdett el futni, mint az élen haladók. Ha az időmérőn nem hibásodik meg a DRS-e, ki tudja, szerintem élvezetes küzdelmet vívott volna a győzelemért az élen.”

Az elmúlt időszak igazán jól alakult a Mercedes számára: a legutóbbi öt futamon a csapat 143 pontot szerzett, csupán a Red Bull gyűjtött náluk többet, 152-t. Wolff bízik benne, az évad második felében esélyesek lesznek a győzelemre, ám szerinte fontos, hogy „alázatosak” maradjanak.

„Úgy gondolom, továbbra is alázatosnak kell maradnunk, versenyhétvégéről versenyhétvégére kell haladnunk, meg kell próbálnunk tanulni, és kísérletezgetni” – magyarázta a szakember. „Idén esélytelenek vagyunk a bajnoki címre, szóval bizonyos szempontból abban a helyzetben vagyunk, hogy kipróbálhatunk dolgokat – amit meg is tettünk pénteken. Persze frusztráló, de majd meglátjuk, hogy olyan helyzetbe kerülünk-e a szezon végén, hogy a győzelmekért harcolunk majd.”

„A spái időjáráshoz most hozzászoktunk Budapesten! Legalább most van egy olyan eredményünk, amivel dolgozni tudunk. Volt egy nagyon rossz péntekünk, szóval tudjuk, hogy mit ne csináljunk, az ellenkezőjét kell. De Spa persze teljesen más. Szóval ne ünnepeljük még, hogy odaértünk, mert még nem.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!