Wolff: Hallani lehetett Hamilton hangján, hogy nehéz versenye volt - F1VILÁG.HU

Wolff: Hallani lehetett Hamilton hangján, hogy nehéz versenye volt

Toto Wolff, a Mercedes Forma-1-es csapatfőnöke versenyzőit méltatta: szerinte Valtteri Bottas és Lewis Hamilton is remek teljesítményt nyújtott a vasárnapi Portugál Nagydíjon.

Hiába indult a pole pozícióból Valtteri Bottas, csupán a 3. helyet tudta megszerezni a Portugál Nagydíj versenyén – a finn pilótát a futamon szenzorproblémák is hátráltatták, ám a csapatfőnök szerint enélkül megvívhatott volna a második helyért. 

Bottas előbb Hamiltonnal csatázott az első helyért a Portugál Nagydíjon, majd a második pozíciót is elveszítette a kiállásokat követően – ekkor a Red Bull pilótája, Max Verstappen előzte meg őt. 

 

A Mercedes csapatfőnöke elmondta, Bottas számára egyáltalán nem volt könnyű verseny a vasárnapi, mivel egy szezonprobléma miatt biztonsági üzemmódba kapcsolt az erőforrása. 

„Balszerencsés volt, mert utol tudta érni Maxot és tartani tudta a távolságot” – nyilatkozta Wolff. „De mivel a motorja egy szenzorprobléma miatt biztonsági üzemmódra váltott, öt másodpercet veszített. Talán utolérhette volna Maxot a verseny vége felé, ha a motor nem hagyja cserben.”

Mindeközben Hamilton előbb Verstappent, majd csapattársát is megelőzve az élre ugrott, és meg is nyerte a versenyt. 

„Ez egy hihetetlen teljesítmény volt Hamiltontól, mindent kontroll alatt tartott, akkor is, ha az elején nehéz volt tartania Valtterit, mert nagyon gyors volt. De aztán megelőzte őt és azonnal elhúzott” – dicsérte Wolff a hétszeres világbajnokot. 

„Az egész verseny alatt mindent kézben tartott, de lehetett hallani a hangján, hogy mennyire megerőltető volt számára. Lélegzetvételnyi szünete sem volt, mert a különbségek nagyon kicsik voltak, és mindenki nyomta – ahogy láthattuk a pozíciócserékből is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!