Wolff: Hallani lehetett Hamilton hangján, hogy nehéz versenye volt - F1VILÁG.HU

Wolff: Hallani lehetett Hamilton hangján, hogy nehéz versenye volt

HIRDETÉS
Toto Wolff, a Mercedes Forma-1-es csapatfőnöke versenyzőit méltatta: szerinte Valtteri Bottas és Lewis Hamilton is remek teljesítményt nyújtott a vasárnapi Portugál Nagydíjon.
PORTIMAO, PORTUGAL - MAY 02: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 and Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda compete for position on track during the F1 Grand Prix of Portugal at Autodromo Internacional Do Algarve on May 02, 2021 in Portimao, Portugal. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Hiába indult a pole pozícióból Valtteri Bottas, csupán a 3. helyet tudta megszerezni a Portugál Nagydíj versenyén – a finn pilótát a futamon szenzorproblémák is hátráltatták, ám a csapatfőnök szerint enélkül megvívhatott volna a második helyért. 

Bottas előbb Hamiltonnal csatázott az első helyért a Portugál Nagydíjon, majd a második pozíciót is elveszítette a kiállásokat követően – ekkor a Red Bull pilótája, Max Verstappen előzte meg őt. 

A Mercedes csapatfőnöke elmondta, Bottas számára egyáltalán nem volt könnyű verseny a vasárnapi, mivel egy szezonprobléma miatt biztonsági üzemmódba kapcsolt az erőforrása. 

„Balszerencsés volt, mert utol tudta érni Maxot és tartani tudta a távolságot” – nyilatkozta Wolff. „De mivel a motorja egy szenzorprobléma miatt biztonsági üzemmódra váltott, öt másodpercet veszített. Talán utolérhette volna Maxot a verseny vége felé, ha a motor nem hagyja cserben.”

Mindeközben Hamilton előbb Verstappent, majd csapattársát is megelőzve az élre ugrott, és meg is nyerte a versenyt. 

„Ez egy hihetetlen teljesítmény volt Hamiltontól, mindent kontroll alatt tartott, akkor is, ha az elején nehéz volt tartania Valtterit, mert nagyon gyors volt. De aztán megelőzte őt és azonnal elhúzott” – dicsérte Wolff a hétszeres világbajnokot. 

„Az egész verseny alatt mindent kézben tartott, de lehetett hallani a hangján, hogy mennyire megerőltető volt számára. Lélegzetvételnyi szünete sem volt, mert a különbségek nagyon kicsik voltak, és mindenki nyomta – ahogy láthattuk a pozíciócserékből is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!