Wolff: Hamilton a saját ligájában versenyez - F1VILÁG.HU

Wolff: Hamilton a saját ligájában versenyez

HIRDETÉS
Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke nagyon büszke Lewis Hamiltonra és a teljes istállóra, miután megnyerték a Spanyol Nagydíj vasárnapi versenyét.
2020 Spanish Grand Prix, Saturday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

Hamilton magabiztos győzelmet szerzett a Spanyol Nagydíjon, így 37 pontra növelte előnyét a világbajnoki pontversenyben: ez volt a brit pilóta 88. elsősége és 156. dobogós helyezése. 

Wolff szerint Hamilton fantasztikus teljesítményt nyújtott, ráadásul úgy, hogy a motort kímélve kellett versenyeznie. 

„Jelen pillanatban a saját ligájában versenyez – ezt kell mondjam” – mondta. „Teljesen kontrolláltan, úgy, hogy letekertük a motort, hogy spóroljunk vele nehezebb versenyekre.” 

„A legkülönlegesebb dolog számomra az volt a végén, hogy mi fel akartuk rakni az autóra a lágy gumikat, mert már nem volt hátra sok kör, így ez volt a logikus választás. De ő azt mondta, „ne a lágyakat adjátok, adjátok a közepeseket”.

A Mercedes arra számított, hogy kettős győzelmet szereznek – azonban a futam végén Valtteri Bottasnak nem sikerült felzárkóznia Verstappenre. 

„Láthatjuk, hogy végül ez lett Valtteri versenyének veszte” – mondta Wolff. Feltettük a lágyakat, logikus lett volna, hogy utoléri és megelőzi Verstappent – legalábbis harcoltak volna, de nem volt tapadása a guminak.”

A csapatfőnök nagyon büszke rá, hogy sikerült túljutniuk a Silverstone-ban tapasztalt gumikezelési problémákon, és hasonló körülmények között bizonyítani tudtak. 

„Ami a leginkább boldoggá tesz, hogy egy nehéz silverstone-i hétvége után, egy forró aszfalton képesek voltunk visszatérni, levonni a megfelelő következtetéseket, és nyertünk ugyanolyan körülmények között. Ez a remek munkának köszönhető, amit a gyárban végeztek, a szimulátoron és a mérnöki oldalon. Ez mutatja a csapat erejét.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!