Friss hírek

Wolff: Hamilton csodálatra méltóan viselte a nehézségeket

Lewis Hamilton idei hozzáállását dicsérte a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff, aki szerint a hétszeres világbajnok a nehéz 2022-es szezon során a vezetői képességeit is megvillantotta.

Küzdelmes szezonon van túl a Mercedes istállója, ami nyolc év veretlenség után idén akkorát zuhant a Forma-1-es erősorrendben, hogy még csak halovány esélye sem mutatkozott a világbajnoki címek megszerzésére. A csapat a szezon nagy részében a W13 nevű koncepciójának gyermekbetegségeivel volt elfoglalva, ami minden résztvevő szerint megterhelő feladatnak bizonyult. Toto Wolff csapatvezető szerint ez különösen Lewis Hamilton számára volt nagy falat, de a pilóta nagyszerűen helyt állt a nehézségek közepette.

“Hihetetlenül kemény volt, hiszen egy olyan eszközt adtunk a kezébe, ami alkalmatlan volt a győzelemre. Ezen felül egy kiszámíthatatlan, instabil, időnként jó, időnként rossz autót kaptak a pilótáink, ami nem igazán alkalmas a versenyzésre és a fejlesztésre. Szerintem csodálatra méltó, ahogy a szezont kezelte. A versenyképtelenség miatt a csapat időnként mélypontra került, de ekkor jött ő, aki felemelte és motiválta az embereket. Ilyen vezetői képességeket eddig egyetlen profi sportolóban sem láttam meg.”

Hirdetés
 

Ezzel kapcsolatban felmerült a kérdés, vajon a jövőben Hamilton helyet kaphat-e a Mercedes vezetői között, amire Wolff igennel válaszolt.

“Azt mondanám, igen. Nyilván szerepe van az autó fejlesztésében és a csapat gyárában is megfordul, de úgy gondolom, a versenyhétvégéken igazi vezetői szerepet vett fel. Michael Schumacher és Tom Brady [NFL] jut eszembe róla, akik többé váltak egyszerű játékosnál vagy versenyzőnél. Érzelmi síkon is a csapat részévé váltak. Pilóták jönnek, felveszik a fizetésüket, aztán egy jobb lehetőségre lecsapva továbbállnak. Ő már tíz éve velünk van, a csapat tagjává vált.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!