Wolff: Hamilton évről évre egyre profibb - F1VILÁG.HU

Wolff: Hamilton évről évre egyre profibb

HIRDETÉS
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint Lewis Hamilton évről évre egyre érettebben kezdi meg a Forma-1-es szezont, és még mindig képes arra, hogy fejlődjön.
Lewis Hamilton Mercedes

Lewis Hamilton 11. szezonját kezdi meg a Mercedes F1-es csapatánál, Forma-1-es karrierjének pedig ez lesz a 17. éve. A hétszeres világbajnok idén 38 esztendős lett, ezzel ő a mezőny második legidősebb versenyzője Fernando Alonso után.

Wolff szerint Hamilton továbbra is lelkesen és szenvedéllyel áll a versenyzéshez, és célja, hogy megszerezze 8. világbajnoki címét.

2022-ben a britnek nem volt lehetősége arra, hogy harcba szálljon a vb-trófeáért, azonban az egész csapat azon dolgozik, hogy az idei évben olyan versenygépet tudjanak adni Hamilton számára, amellyel az élmezőnyben autózhat. 

„Le vagyok nyűgözve, mert most már 10 éve van a csapatnál“ — nyilatkozta Wolff Hamiltonról. „És minden évben érettebben, profibban tér vissza, és sokkal jobban érti, hogy mi a jó számára. Nagyon elszánt.“

A kérdésre, szerinte Hamilton képes lehet-e arra, hogy megnyerje 8. világbajnoki címét, Wolff elmondta, ez leginkább rajtuk múlik — egy olyan autót kell adniuk Hamiltonnak, amivel az élen tud harcolni. 

„Világos, hogy jó autót kell szolgáltatnod a versenyzőnek, akiben megvan az ambíció, hogy futamokat és bajnokságokat nyerjen. Ez a tevékenységünk lényege — nyerni akarunk.“

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!