Friss hírek

Wolff: Hamilton földöntúli teljesítményt nyújtott ismét

2020 Belgian Grand Prix, Saturday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes
A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint Lewis Hamilton „földöntúli” teljesítményt nyújtott a Forma-1-es Belga Nagydíj időmérő edzésén, ám hozzátette: Valtteri Bottasnak problémái voltak a beállításokkal szombaton.

Hamilton F1-es pályafutása 93. rajtelsőségét szerezte meg Spában: az időmérő edzésen fél másodperccel volt gyorsabb csapattársánál, Valtteri Bottasnál, és új pályacsúccsal kaparintotta meg a pole-t Belgiumban.

A Mercedes csapatát irányító Toto Wolff az időmérő után újságíróknak nyilatkozva azt mondta, nem gondolja azt, hogy Hamilton pszichológiai előnybe került Bottasszal szemben, és emiatt volt olyan nagy a különbség kettejük közt.

„Nem, kétlem, hogy bármiféle pszichológiai oka lenne a mai különbségnek” – mondta Wolff.

„Valtteri küszködött a beállításokkal, különösen a Q3-ban. Ez látszik az adatokon is, többet csúszkált a kanyarok kijáratain, és ez nyilván időbe került.”

„Ez jelentette a különbséget, de nem akarok semmit elvenni Lewis teljesítményéből, ami földöntúli volt ma ismét. Ezeken a gyors, tradicionális pályákon egyszerűen a saját ligájában versenyez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!