Wolff: Hamilton „jó úton halad” az F1-es visszatérés felé - F1VILÁG.HU

Wolff: Hamilton „jó úton halad” az F1-es visszatérés felé

HIRDETÉS
A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint Lewis Hamilton „jó úton halad afelé”, hogy a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon visszatérjen, ám a koronavírussal megfertőződött versenyző „elég csúnya” helyzetben van.
2020 Bahrain Grand Prix, Thursday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

Hamiltonról múlt hétfőn derült ki, hogy megfertőződött a vírussal, ezért azonnal karanténba vonult, és a hétvégi Szahíri Nagydíjon nem is állhatott rajthoz.

A brit pilótának a bahreini szabályok szerint 10 napig kell karanténban lennie, mielőtt elutazhat Abu Dhabiba. Ha meg is gyógyul, és negatív tesztet produkál, csak külön engedéllyel érkezhet meg a szezonzáróra.

Bár Hamilton a közösségi médiát felhasználva sem ad tájékoztatást jelenlegi állapotáról, főnöke, Toto Wolff néhány információt azért közölt a hétszeres világbajnokról, aki nem érzi jól magát a hotelben elszigetelve.

„Elég csúnya, amibe belekerült…” – mondta a Mercedes-főnök a német Skynak adott interjújában.

„Ha az ember nem otthon van, hanem egy hotelszobában fekszik, az természetesen nem túl örömteli.”

Ahhoz, hogy Hamilton rajthoz állhasson a szezonzárón, Bahreinben, valamint Abu Dhabiban is negatív tesztet kell, hogy produkáljon, Wolff azonban reméli, van még idő erre.

„Szerintem jó úton halad. Ha az orvosok prognózisa helyes, akkor csütörtökön vagy pénteken negatív tesztet produkálhat.”

A szigorú szabályok miatt a teljes F1-es cirkuszt egy külön bioszféraként kezelik, és a teljes mezőny hétfőn át is utazott a szezonzáró helyszínére – Hamilton utaztatása tehát külön feladatnak bizonyul.

Bár a 10 napos bahreini karantén, valamint a 48 órás abu dhabi önkéntes izoláció miatt Hamilton nehezen tudna részt venni a pénteki edzéseken, negatív teszt esetén a kormánytól külön engedélyt kaphat.

Hirdetés

Wolff azt mondja, természetesen Hamilton is csalódott a kialakult események miatt.

„Ha egy feltörekvő fiatal ül az autódban, amivel világbajnoki címet nyertél, akkor az egy olyan tényező, ami nem járul hozzá ahhoz, hogy sugárzó jókedvvel ugrálj a hotelszobádban…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!