Wolff: Hamilton jól taktikázik Bottasszal szemben - F1VILÁG.HU

Wolff: Hamilton jól taktikázik Bottasszal szemben

HIRDETÉS
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elárulta, Lewis Hamilton nagyon tudatosan építi fel a versenyhétvégéit és a futamait, ezért tudja legyőzni Valtteri Bottast akkor is, ha úgy tűnik, a finn van jobb formában.
2020 Eifel Grand Prix, Saturday - Steve Etherington Valtteri Bottas Lewis Hamilton

A Portugál Nagydíj rajtját követően Bottas megelőzte Hamiltont, majd vezette is a versenyt, azonban később a világbajnoki éllovas versenyző a pályán visszavette vezető pozícióját csapattársától

Wolff elmondta, Hamilton tudatosan építi fel a versenyeit, és tudja, hogy hogyan helyezzen nyomást Bottasra, ami miatt elhasználódnak a gumijai. 

„Előfordult már párszor, hogy Lewis nagy nyomást jelentett” – mondta Wolff. „Ez Valtterit rosszabb helyzetbe hozza a gumik miatt. Lewis egyszerűen nagyon jó ebben a stratégiai dologban.

„Az elején még visszafogta magát, aztán odalépett. És aztán egyszerűen hihetetlen volt a tempója.”

Bottas remekül indította a Portugál Nagydíj hétvégéjét: mindhárom szabadedzést megnyerte, ám az időmérő legvégén Hamilton 1 tizedmásodperccel mégis megelőzte őt, így a pole pozíció is az övé lett. 

Ez azonban már nem először fordul elő, hogy Bottas erősen kezdi a versenyhétvégét, az időmérőn és a futamon azonban csapattársa felülkerekedik rajta. 

„Ezt ebben a formában 2020-ban láttuk először” – mondta Wolff. „Lewis nagyon jól felépíti a hétvégéit. Nagyon sokat gondolkodik rajta, tanul, megérti a gumik működését, mielőtt nekivág a versenynek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!