Friss hírek

Wolff: Hamilton más dimenzióban versenyzett

2019 Hungarian Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes
A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, Lewis Hamilton a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon „más dimenzióban” versenyzett – ő és Max Verstappen magasan a mezőny többi tagja fölé emelkedtek.

Hamilton a 3. helyről rajtolt a Hungaroringen, és a futam utolsó szakaszában a pályán előzte meg Verstappent a Mercedes remek taktikájának is köszönhetően.

„Ahhoz, hogy domináljon egy ilyen érában, egy csapatnak nagyon össze kell állnia, valami különlegeset kell alkotnia” – mondta Toto Wolff.

„Ez pedig nem megy, csak úgy, ha a csapat minden tagja odateszi magát – és természetesen nem megy a megfelelő versenyző nélkül sem. Lewis szerintem ezúttal más dimenzióban vezetett.”

„Valtteri [Bottas] és Lewis között az első körben látszott a hatalmas tisztelet, soha nem kételkedtünk bennük. És az, ahogy Lewis felzárkózott Verstappenre és levadászta őt a kemény gumikon… láthattuk, hogy ők ketten is tisztelik egymást. Csak úgy férnek el ketten egy kanyarban 290 km/h-s tempóval, ha tisztelik egymás.”

„Már abban a pillanatban tudtuk, hogy elég lesz ez, amikor Verstappen lőtávolon belül volt.”

Arra a kérdésre, hogy a győzelem mennyire volt fontos a Mercedesnek a nyári szünet előtt, Wolff így felelt: „Egyszerűen remek érzés győzelemmel menni a nyári szünetre.”

„Növeltük előnyünket az egyéni pontversenyben. Ami különösen elégedettséggel tölt el engem, hogy nagyszerű autónk volt ezúttal is, messze a leggyorsabb a pályán. Ha félretesszük a Verstappen / Hamilton csatát, láthatjuk, hogy mindenki más másik kategóriában versenyzett.”

„Viszont a nyári szünet után Spa és Monza következik, teljesen más pályák, nagyon motorigényesek, ez pedig kedvez majd a Ferrarinak. Nekünk nehéz dolgunk lesz, ezért kell kiélveznünk a pillanatot, és rögtön el kell kezdenünk megoldani a problémáinkat, hogy versenyképesek legyünk Spában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!