Friss hírek

Wolff: Hamilton soha nem mondja, kit szeretne csapattársnak

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff azt mondja, Lewis Hamilton soha nem beszélt vele arról, hogy kit szeretne magának csapattársnak.

A brit pilóta már megkezdte a tárgyalásokat csapatával a 2022-es idényről, ám egyelőre még csapattársának, Valtteri Bottasnak sincs érvényes szerződése a következő évadra.

Jó esély van rá, hogy a finn szerződését nem hosszabbítja meg a Mercedes, helyét pedig George Russell veheti át 2022-től.

Hamilton ugyanakkor a Stájer Nagydíj csütörtöki médianapján azt mondta, ő szeretné, ha Bottas maradna a csapattársa, hiszen remekül tudnak együtt dolgozni.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke ugyanakkor leszögezte, vele Hamilton soha nem beszélt a csapattárssal kapcsolatos preferenciákról – mivel nem is várja el, hogy ő határozza meg, ki üljön a másik autóban.

„Soha nem beszéltünk preferenciákról, sem pedig a felállásról” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak. „Ez soha nem képezi a részét az ő gondolkodásának.”

A szakember arról is beszélt, az, hogy a Mercedes jövőre esetleg két brit pilótával állhat rajthoz az F1-ben, nem játszik döntő szerepet.

„A nemzetiség soha nem játszott szerepet a döntésünkben. Egy nemzetközi vállalat vagyunk, globálisak vagyunk, és a legjobb versenyzőket akarjuk választani.”

Bár Wolff kifejtette, Hamilton véleményét mindig „értékeli” a Mercedes, a döntésükről az a versenyző fog először tudomást szerezni, akit kiválasztanak.

„Lewis része a csapatnak, és mindig benne volt a döntési folyamatban, egyszerűen azért, mert számít nekünk a véleménye” – magyarázta a csapatfőnök.

„És amikor a versenyzőkről van szó, akkor sincs semmi olyan, amit ne osztanánk meg vele – teljesen transzparensek vagyunk. De ugyanez igaz a másik oldalon is: amikor Valtterivel beszélek, teljesen nyitottak vagyunk. Amikor George-dzsal, akkor is, mivel nem akarok rejtegetni semmit.”

„Ki kell értékelnünk a helyzetet a jövőre nézve. Valtterinek volt néhány igazán jó hétvégéje, de voltak gyenge hétvégéi is, és ezeket minimalizálnunk kell. Aztán majd meghozzuk a döntést.”

„Bármilyen döntést is hozunk, legyen akár Valtteri, vagy George, a hírt az érintett versenyző fogja először hallani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Wolff: Hamilton soha nem mondja, kit szeretne csapattársnak
Nem tudni még, menthető-e Verstappen motorja
Gasly: Bottas jól elb*szta a versenyünket…
Horner: Bottas nagyszerű munkát végzett a Mercedesnek
Russell újra Mercedesben: Gumiteszt a Hungaroringen!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!