Friss hírek

Wolff: Hamilton talán a valaha létezett legjobb versenyző

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint Lewis Hamilton kritikusainak be kellene látniuk végre azt, hogy az ötszörös világbajnok „talán a valaha volt legjobb versenyző”, aki rajthoz állt a Forma-1-ben.

A brit pilóta egyszeres világbajnokként érkezett a Mercedeshez 2013-ban, azóta pedig négy további vb-címet szerzett a száguldó cirkuszban, és jó úton halad afelé, hogy idén is a sportág legjobbja legyen.

Hamiltonnak persze bőven vannak kritikusai is, akik hol a pályán nyújtott teljesítménye, hol civil élete révén igyekeznek fogást találni rajta.

Hirdetés
 

„Az Egyesült Királyságban alapvetően Lewist nem ismerik úgy el, ahogy el kellene ismerni” – mondta főnöke, Toto Wolff a Motorsport.com című lap kérdésére.

„Egy napon be fogja majd fejezni pályafutását – többszörös rekorderként –, az emberek pedig azt fogják mondani, ’ő volt a legnagyszerűbb versenyző a bolygón, mi pedig szemtanúi lehettünk ennek az utazásnak, és ugye, hogy ő egy érdekes személyiség mindazon dolgok miatt, amiket csinál?’” – fogalmazott Wolff.

„De valamilyen okból kifolyólag kirohanások vannak ellene, amikkel talán jobb címlapokat lehet generálni, és több újságeladást, több kattintást eredményeznek. És nem hiszem, hogy egyáltalán felismerik annak lehetőségét, hogy a részesei vagyunk ennek, és talán a valaha létezett legjobb versenyzőt látjuk utazás közben.”

Hamilton 2013 óta számos rekordot megdöntött, például Michael Schumacher pole pozíciós rekordját is. A győzelmek tekintetében viszont még a hétszeres világbajnok vezet 91 elsőséggel, Hamilton viszont zárkózik: már 79 diadalnál jár.

Wolff azt mondja, a Mercedesnél azt vallják, mindenkiből úgy tudják kihozni a legtöbbet, ha megadják nekik a kellő szabadságot.

„Ez arról szól, hogy miképp kaphatjuk meg a lehető legjobb egyént az adott pozícióban. Ezért kell időt és empátiát szánni az egyénre magára. Az egyik dolog, ami nem működik Lewis esetében, ha kordont vonunk köré. Akkor működik a legjobban, ha megadjuk neki a szabadságot ahhoz, hogy hódoljon a szenvedélyének.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Wolff: Hamilton talán a valaha létezett legjobb versenyző
Leclerc szerint a Ferrarinak „mindenben” javulnia kell
Russell tárgyalást kezdeményez az FIA-val a büntetések miatt
Wolff: A Red Bull van annyira domináns, mint a Mercedes 2014-ben
Hamilton: Ez a Red Bull a leggyorsabb autó, amit valaha láttam

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!