Wolff: Hamiltonnal tervezünk, de Leclerc-nek rajta kell lennie a radarunkon! - F1VILÁG.HU

Wolff: Hamiltonnal tervezünk, de Leclerc-nek rajta kell lennie a radarunkon!

Lewis Hamiltonnal tervezi a 2024-es szezont a Mercedes Forma-1-es csapata, Toto Wolff ugyanakkor elismerte, Charles Leclerc esetleges szerződtetése kétségkívül kecsegtető lehet a német istálló számára a jövőben.

Az olasz sajtóban terjedt el annak híre az elmúlt hetekben, hogy Leclerc egyeztetéseket folytat a Mercedes csapatával, ahol az idei szezont követően lejár a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton szerződése. Ezt Bakuban, az Azeri Nagydíj helyszínén maga Leclerc cáfolta meg, és leszögezte, teljes mértékben elkötelezett a Ferrari mellett, mely csapattal 2024 végéig van érvényes szerződése.

Az azeri fővárosban Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is tagadta, hogy egyeztetnének a Ferrari pilótájával, ugyanakkor igencsak elismerően beszélt Leclerc-ről. Leszögezte azonban, arra törekednek, hogy meghosszabbítsák Hamilton lejáró szerződését.

 

„Szerintem senki sem kételkedik Charles képességeiben. Ő egy jó srác. De az egyetlen alkalom, amikor beszélgettem vele, amikor arról értekeztünk, merre lehet a beszállókapu Melbourne-ben, amikor próbáltunk felszállni a gépre” – mondta a Mercedes-főnök.

„Azt gondolom, ő 100 százalékig elkötelezett és lojális a Ferrarihoz. És erről is szól a szerződése. Mi pedig 100 százalékig elkötelezettek vagyunk amellett, hogy aláírjunk egy papírt Lewisszal.”

Arra a kérdésre, hogy Leclerc szerződtetését fontolóra kell-e vennie a Mercedesnek, ha a monacói versenyző esetleg szabadon igazolhatóvá válik, Wolff így felelt: „Charles egy szuper srác, és ami a hosszabb távú jövőt illeti, egy olyasvalaki, akinek mindig rajta kell lennie a radarunkon. Ez teljesen világos. De nem rövid, vagy középtávon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Wolff: Hamiltonnal tervezünk, de Leclerc-nek rajta kell lennie a radarunkon!
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!