Wolff: Hamiltont akkor fogják értékelni, ha már visszavonult - F1VILÁG.HU

Wolff: Hamiltont akkor fogják értékelni, ha már visszavonult

HIRDETÉS
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke úgy gondolja, Lewis Hamilton tehetségét csak akkor fogják igazán elismerni, amikor elhagyja majd az F1-et.
2018 Japanese Grand Prix, Sunday - Wolfgang Wilhelm Toto Wolff Lewis Hamilton Mercedes


Hamilton és a Mercedes 7. közös szezonját kezdi meg idén, a brit az együtt töltött évek alatt 4 világbajnoki címet szerzett a csapattal, így 2008-as címével együtt 2018-ban ötszörös világbajnokká avanzsált.

Wolff szerint Hamilton tehetségét nem értékelik eléggé az emberek – ám biztos benne, hogy miután visszavonult, sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak majd eredményei. 

„Véleményem szerint Lewis – Michael [Schumacher] mellett – a legjobb, akit valaha láttunk” – nyilatkozta Wolff a The National című lapnak.

Ezt csak akkor fogjuk észrevenni, amikor egy nap majd visszavonul. Általában soha nem értékeljük a teljesítményt akkor, amikor történik” – mondta. 

„Mindig azokra gondolnak, akik már visszavonultak vagy meghaltak. De soha nem mondják, hogy „ez a srác hihetetlen, átélhetjük, hogy egy kivételes pilótát látunk”. Azt hiszem, észre kellene vennünk ezt akkor is, amikor még versenyeznek.

Hamilton és a Mercedes kapcsolata nem volt mindig felhőtlen – Nico Rosberg mellett előfordult, hogy a brit pilóta figyelmen kívül hagyta a csapatutasítást. Wolff szerint azonban ezeknek az időknek vége, és Hamilton ilyen téren is rengeteget fejlődött. 

Ahogy emberileg fejlődött, az igazán kivételes. Erős pillére lett a csapatnak, ami szokatlan egy versenyző számára. Egy pilóta általában többet panaszkodik a csapatra, minthogy dicsérné – de ő dicsér.”

„Brutális őszinteség van közöttünk. Szóval, ha rosszul mennek a dolgok, akkor elmegyünk a meetingre, és azt mondjuk, hogy ez meg ez rossz volt. Ez hozzájárult ahhoz, hogy jobban teljesítsünk, és neki tökéletes a hozzáállása.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!