Friss hírek

Wolff: Horner a megszállottam lett

A Mercedes és a Red Bull F1-es csapatfőnökeinek 2021-ben erősen megromlott a kapcsolata. Toto Wolff már ott tart, hogy minden percet elvesztegetettnek tart, amit Christian Hornerre fordít.

Legendásan feszülten zajlott le a Forma-1 2021-es idénye, amely során a Mercedest képviselő Lewis Hamilton és a Red Bull-támogatott Max Verstappen a pályán, a csapatokat vezető főnökök pedig rendre azon kívül csaptak össze egymással. A két istálló között rögtön a szezon első futamától egyre nőtt a feszültség, az első komolyabb pengeváltásuk pedig a Brit Nagydíjon történt, amikor Hamilton és Verstappen ütközése következtében a holland pilóta 55g-s erővel a falnak csapódott. A szezon hátralévő részében több heves helyzet is kialakult Wolff és Horner között, a feszültség azonban a szezonzárón hágott a tetőfokára, amikor Verstappen azóta is vitatott helyzetben vált világbajnokká.

Bár idén a Mercedes gyengébb teljesítménye miatt kevesebb összetűzésbe kerültek, a két csapatvezető viszonya ettől függetlenül továbbra is problémás. Amikor a közelmúltban Wolffot Hornerről kérdezték, az osztrák szakvezető az alábbi szavakkal reagált.

Hirdetés
 

„Ingyen élek a fejében. A megszállottam lett. Életem minden egyes másodperce kárba vész, amit vele foglalkozva töltök” – jelentette ki.

A 2021-es szezonzárón történtek miatt a Mercedes először fellebbezett a futam végeredménye ellen, végül azonban visszavonta azt. Wolff elmondása szerint Hamiltonnal akkor nagy nehézségeken mentek közösen keresztül.

„Jó néhány éve együtt vagyunk, és annyiszor beszélünk, ahányszor csak lehet. Hihetetlenül nehéz volt az az időszak, mivel ő mindent beleadott, és egy óriási siker kapujában állt. A sport egyik legnehezebb aspektusa a csalódás feldolgozása. Ilyen helyzetben dől el, milyen fából faragták a csapatot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!