Friss hírek

Wolff: Horner egy „szófosó, aki kamera előtt akar lenni”

Bakuban folytatódott a szópárban a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner, valamint a Mercedest irányító Toto Wolff között. A téma továbbra is a hajlékony szárnyak ügye.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, az Azeri Nagydíjat megelőzően a Mercedes óvást helyezett kilátásba, szerintük ugyanis nincs rendjén, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) csak a Francia Nagydíjtól kezdve szigorít a hátsó szárnyak terheléses tesztjein.

Mindez azt jelenti, hogy riválisuk, a Red Bull Monaco után Bakuban is használhatja vitatott elemeit.

Hirdetés
 

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva pénteken azt mondta, Wolff jobban tenné, ha befogná a száját, szemmel látható ugyanis, hogy a Mercedesnek még nagyobb mértékben hajlik az első szárnya, sőt, a bakui szabadedzéseken a hátsó szárnya sem volt merev.

Az időmérő előtt aztán Wolff visszavágott – a Sky Sports F1-nek nyilatkozva már-már személyeskedésbe ment át kettejük szócsatája.

„Christian olyan, mint egy szófosó, aki kamera előtt akar lenni. Könnyű ütősnek lenni akkor, ha az eredményjelző tetején vagy. De szerintem egy kicsit moderálhatná magát” – mondta a Mercedes-főnök.

Arra a kérdésre, hogy óvhat-e a Mercedes az azeri hétvégén, Wolff kifejtette: „Szerintem a téma továbbra is nyitott. A legutóbbi óvás 2014-ben a Red Bull flexibilis első szárnya miatt történt, szóval van egyfajta rekordja [Hornernek] ebben a kérdésben…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!