Wolff: Idén nem lesz olyan sok győzelme a Mercedesnek - F1VILÁG.HU

Wolff: Idén nem lesz olyan sok győzelme a Mercedesnek

HIRDETÉS
Nagyon komoly küzdelmet vár a 2020-as Forma-1-es szezontól a Mercedes csapatát irányító Toto Wolff, aki szerint nem lehet arra számítani, hogy idén egy csapat 10-nél több versenyt nyer majd.
2019 Brazilian Grand Prix, Friday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes

A német istálló tavaly sorozatban hatodik világbajnoki címét zsebelte be, és tovább folytatta dominanciáját a V6-os hibrid érában.

A Mercedesen kívül a Ferrari és a Red Bull tudott még versenyeket nyerni 2019-ben, Wolff pedig úgy véli, idén ez a két csapat nemcsak a győzelmekre, hanem a vb-cím megszerzésére is esélyes lehet.

„Mindig is azon az állásponton voltunk, hogy amennyiben békén hagyjuk a szabályokat, a teljesítmény kiegyenlítődik – legalábbis nagyobb az esélye így, mintha bedobnánk egy követ és bevezetnénk valami újat. Szerintem ezt már láthattuk is” – mondta a szakember.

„Ki kell mondani, hogy jelenleg három csapat képes arra, hogy versenyeket nyerjen, és talán világbajnoki címeket, ha összeállnak a dolgok.”

A három topcsapat mögött tavaly a McLaren végzett a 4. helyen a konstruktőri bajnokságban, Wolff pedig azt mondja, szerinte a wokingiak idén tovább erősödnek.

„A McLaren óriási mértékben felzárkózott, az összes csapat közül talán az ő teljesítményük javult a leginkább, és véleményem szerint ők is ott lesznek a közelünkben.”

„Szóval igen, én úgy látom, hogy ez egy sokkal keményebb szezon lesz.”

A Mercedes 2019-ben 15 győzelmet, 10 rajtelsőséget, 17 további dobogós eredményt, és 739 pontot gyűjtött – Toto Wolff szerint viszont nem kell arra számítani, hogy 2020-ban hasonló számokat produkálnak majd.

„Kétlem, hogy 2020-ban 10 vagy 12 győzelmet látunk majd egy adott csapattól. De nyilván megpróbálunk mindent, hogy javítsunk a gyengeségeinken, és továbbra is jó teljesítményt nyújtsunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!