Wolff: Inkább a törött autó, mint a lassú

A Mercedes Forma-1-es csapatfőnöke egyáltalán nem bánja, hogy az Osztrák Nagydíj időmérő edzésén mindkét pilóta összetörte az autóját. Inkább annak örül, hogy ismét versenyben vannak az élmezőnnyel.

Toto Wolff szerint a Mercedes jelenlegi helyzetében teljesen elfogadható, hogy a pilóták vezetői hibákat követnek el. Az istálló csapatfőnöke azt követően fogalmazott így, hogy az Osztrák Nagydíj időmérő edzésének utolsó 6 percében Lewis Hamilton és George Russell is falnak ütközött, és mindketten piros zászlós megszakítást okoztak a Q3-as hajrában. Szerinte a csapat is tehet róla, hogy ilyen helyzetbe kerültek, ugyanis arra kényszerülnek a pilóták, hogy az egyre javuló autóval folyamatosan a határokat keressék.

„Egy baleset miatt sosem szabad egymást vagy saját magukat hibáztatni. Olyan autót építettünk nekik, ami sorozatban tíz versenyen keresztül szinten alul teljesített. Most elkezdtünk dűlőre jutni vele és közelebb kerülni az élmezőnyhöz, így megtörténhet, hogy elveszítik az uralmat felette. Inkább legyen egy gyors autónk ilyen időmérő mellett, mint egy olyan, ami nem képes hozni a legjobb négy szintjét” – fogalmazott.

Hirdetés
 

Wolff szerint kisebb meglepetés, hogy a Red Bull Ringen a Mercedes a balesetek előtt top 5-ös rajthelyekért harcolt, a pálya ugyanis nem volt hozzájuk kegyes az utóbbi évek során.

„Spielberg egy olyan helyszín, ahol még a legjobb formánk mellett is szenvedtünk. Nem számítottunk rá, hogy itt előrelépést tapasztalunk, de a dolgok lassan a helyükre kerülnek. Fantasztikus munkát végeznek a mérnökeink, amit örömmel tapasztalok. A megfelelő tempóval jó néhány lépést tehetünk előre” – tette hozzá.

A Mercedes két pilótája közül Russell várhatóan az ötödik, Hamilton pedig a tizedik helyről rajtol a szombat délutáni sprintfutamon. Ez attól függ, milyen alkatrészeket kell kicserélni az összetört autókban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!