Wolff is betiltaná a csapatfőnökök kommunikációját a versenyigazgatóval - F1VILÁG.HU

Wolff is betiltaná a csapatfőnökök kommunikációját a versenyigazgatóval

A Mercedest irányító, Toto Wolff egyetért azzal, hogy a jövőben be kell tiltani, hogy a Forma-1-es csapatfőnökök közvetlenül kommunikálni tudjanak a versenyirányítással a futamok során.

A csapatok sportigazgatói a versenyek alatt folyamatos rádiókommunikációt tudnak folytatni Michael Masi versenyigazgatóval, az idei szezon során pedig ezeket a beszélgetéseket számos alkalommal a közvetítések alatt is hallhattuk.

A világbajnoki küzdelem során ráadásul többször előfordult, hogy a Red Bull részéről nem Jonathan Wheatley sportigazgató, hanem Christian Horner csapatfőnök, a Mercedestől pedig nem Ron Meadows, hanem Toto Wolff vette a szót, és kezdett el diskurálni a versenyigazgatóval.

 

A szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon pedig mindketten megpróbálták befolyásolni Michael Masit a versennyel kapcsolatos döntésekben. Ross Brawn, a Forma-1 motorsport-igazgatója a futam után azt mondta, 2022-ben megszüntetik a közvetlen rádiókapcsolatot a versenyigazgatóval.

„Egyetértek Rosszal” – mondta Toto Wolff a Motorsport.com kérdésére.

„Ugyanakkor viszont hibáztatom is Rosst és magamat, mert mi is a részesei voltunk annak a döntésnek, hogy több rádiócsatornát tegyünk bele a közvetítésekbe, hogy meglegyen az átláthatóság és a szórakoztatás a nézők felé.”

„Annyi minden történik az ilyen rádióbeszélgetések során, hogy szerettünk volna adni valamit a rajongóknak az éppen zajló drámákkal kapcsolatban, például, ha egy autó lerobban, vagy a stratégiákról egyeztetünk. De azt gondolom, túllőttük a dolgot.”

„A saját fülemet és Christianét [Horner] is meg kell rángatnom. Lehetőséget kaptunk arra, hogy közvetlenül beszéljünk a versenyigazgatóval, és mivel nagyon intenzíven harcolunk a csapataink érdekeiért, mindannyian túlléptünk a hatáskörünkön.”

„Az idei kudarcokban annak is szerepe volt, hogy a csapatfőnököktől érkező nyomás nem könnyített meg a versenyigazgató életét.”

Wolff szerint nemcsak azt kellene megtiltani, hogy a csapatfőnökök kommunikálni tudjanak a versenyigazgatóval, de azt is korlátozni kellene, hogy a sportigazgatók mit tehetnek meg ezen kommunikációk során.

„Hátra kell lépnünk. Azt gondolom, a csapatfőnököknek nem kellene közvetlenül beszélniük a versenyigazgatóval, ez a sportigazgató feladata. Tovább megyek, nem gondolom ugyanis úgy, hogy a sportigazgatóknak lobbizniuk kellene a versenyigazgatónál, vagy nyomást kellene gyakorolniuk rá.”

„Azokra a dolgokra kellene rámutatniuk, amiket a versenyigazgató vagy kollégái nem vettek észre, de lobbizni, vagy nyomást gyakorolni nem kellene.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Wolff is betiltaná a csapatfőnökök kommunikációját a versenyigazgatóval
Perez elnézést kért a Red Bulltól az elfogadhatatlan hibáért
Ocon: Nem akartam szívrohamot okozni a csapatnak
Alonso a futamgyőztest dicsérte: Max kiválóan vezetett!
Sainz frusztrált: A tempónk megvolt egy jobb eredményhez

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!