A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Wolff: Jól haladnak az egyeztetések a jövőmről

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, jó úton haladnak az egyeztetések jövőjével kapcsolatban a német gyártó vezetőségével.

A szakember szerződése az idei év végén lejár a Mercedesnél, az elmúlt hónapokban pedig rengeteget pletykáltak arról, hogy marad-e az F1-es istálló első embere – főleg azok után, hogy bevásárolta magát az Aston Martinba.

Wolff most a német Auto Motor und Sport című szaklapnak nyilatkozott jövőjével kapcsolatban.

„Egy meglehetősen komplex struktúránk van, és nagyon összetett az én szerződésem is a csapattal” – mondta a Mercedes motorsport-igazgatója.

„Nem egy egyszerű munkaszerződésről van szó. És az is kérdés még, hogy mi lesz Niki Lauda részesedésével. Ezek az egyeztetések hosszú ideje zajlanak már, de jó úton haladnak. Egy dolog biztos, mégpedig az, hogy legkésőbb az év végére megoldást kell találni.”

A Mercedes versenyzőivel kapcsolatban egyszerűbbnek tűnik a helyzet, Wolff ugyanis szeretné megtartani 2021-re Lewis Hamiltont és Valtteri Bottast is, mert „ez a legjobb megoldás” a csapat számára.

Egyes vélekedések szerint viszont emiatt George Russell és a Mercedes kapcsolata is megváltozhat, a brit pilótáról ugyanis sokáig úgy tartották, átveheti majd Bottas helyét a német istállónál.

„Ami George-ot illeti, végig világos volt, hogy lesz még egy éve a Williamsnél. Esteban [Ocon] pedig a jövő év végéig a Renault versenyzője. Szóval az ő, illetve a mi esetünkben ez most inkább egy középtávú kérdés.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!