Wolff: Jól tettük, hogy nemet mondtunk a Red Bullnak

A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff szerint igenis helyesen tették, hogy nem adtak motort a Red Bull Forma-1-es csapatának a 2016-os évadra.


A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff szerint igenis helyesen tették, hogy nem adtak motort a Red Bull Forma-1-es csapatának a 2016-os évadra.

Az osztrák istálló idén is Renault-erőforrásokkal folytatja, noha tavaly igencsak megromlott a viszonya a francia vállalattal, és egyeztetésekbe kezdett a Ferrarival, a Mercedesszel és a Hondával is.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a minap egy interjúban elárulta, amit az ügyről és a csapat sokáig bizonytalan helyzetéről a közvélemény tud, az csupán a jéghegy csúcsa, és a legfőbb oka annak, hogy egyik nagy gyártótól sem kaptak motort, hogy egyszerűen féltek a Red Bulltól.

„A spái második szektorban nyújtott teljesítményünk megijesztett néhány embert, akkoriban folytattunk egyeztetéseket a Mercedesszel. És a szingapúri teljesítményünk teljesen megdöbbentette a Ferrarit. Szóval igen, bizonyos szempontból saját sikereink áldozatai lettünk” – fogalmazott a szakember.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója is megszólalt az ügyben: ő azt mondja, egyáltalán nem bánja, hogy nemet mondtak a Red Bullnak, az ő feladata ugyanis, hogy védje saját csapata érdekeit.

„Ez egy opportunista környezet, és én mindig világosan elmondtam a véleményem” – fogalmazott Wolff.

„A legfőbb célom a csapat és tagjainak védelme, és hogy elkerüljem, hogy a rám nehezedő politikai nyomással belekényszerítsenek egy hibába. Megértem, hogy olykor a platform védelme érdekében kompromisszum szükségeltetik, de amennyiben az a kompromisszum hátrányos a csapat és az alkalmazottak számára, nem fogadom el.”

„Ha ennek következményeként támadásokat kapok, hát legyen. Számomra az a fontos, hogy a csapatban dolgozók tudják, mit miért teszek. Márpedig ezt értünk teszem. A többiek nem érdekelnek.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS