Wolff: Kellett a szezon eleji sokk, hogy merjünk változtatni! - F1VILÁG.HU

Wolff: Kellett a szezon eleji sokk, hogy merjünk változtatni!

Kellett a Mercedes Forma-1-es csapatának a szezon eleji sokk ahhoz, hogy kellően bátor legyen, és változtatni merjen versenyautóján – mondja Toto Wolff.

A német istálló kiábrándító formában vágott neki a 2023-as bajnokságnak, és már az évadnyitó Bahreini Nagydíjon elismerte, változtatnia kell autójának koncepcióján ahhoz, hogy mihamarabb visszatérjen a győztesek útjára.

A Mercedesnél gőzerővel elkezdtek dolgozni az autó fejlesztésein, melyek végül Monacóban kerültek fel a W14-esekre: a csapat új felfüggesztéssel, padlólemezzel, illetve módosított oldalszekrényekkel gurult pályára, a csomag igazi tesztje pedig múlt héten, Barcelonában zajlott, ahol a csapat mindkét versenyzője dobogóra állhatott.

Toto Wolff csapatfőnök azt mondja, szükségük volt a pofonra a szezon elején, máskülönben ugyanis nem lettek volna elég bátrak ahhoz, hogy ilyen mértékben hozzányúljanak a versenyautóhoz.

„Azt gondolom, egyszerűen szükségünk volt a szezon eleji sokkra, hogy megértsük, ez nem vezet előre, sokkal több teljesítményt kell nyernünk” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak. „Aztán fel kellett rázni a dolgokat, és előre nyomulni. Persze idő megtervezni alkatrészeket. Le is kell gyártani őket. A csapat pedig a gyárban elképesztő munkát végzett azzal, hogy ezek most felkerültek az autóra.”

„Nagyon elégedett vagyok azzal a kemény munkával, amit a csapat végzett az Egyesült Királyságban, Brixworth-ben és Brackley-ben. Meghoztuk néhány döntést, miszerint egy másik irányba haladunk tovább, számos alkatrészt változtattunk az autón, melyekről azt gondoltuk, hogy talán olyan változók, melyeket nem teljesen értünk.”

„Kockázatos lépés volt, de mindenki dolgozott érte, és most kaptunk egy jó versenyautót.”

Wolff ugyanakkor azt mondja, természetesen pontosan tudják, hogy rengeteg munka vár még rájuk, és fontos lesz látni, hogy a csapat milyen teljesítményt nyújt majd Kanadában, az autó beállításaira ugyanis Barcelonában kiválóan ráéreztek.

Lewis Hamilton végül 24 másodperces hátrányban ért célba, Wolff azonban úgy látja, nem volt ekkora a hátrányuk.

„Szerintem kevesebb volt. Lewis a végén csak vitorlázott, talán 15 másodperc körüli lehetett. És mindez 66 kör alatt – ami azért még sok. Tehát nem ott vagyunk, ahol lenni akarunk. Azt gondolom, jóval közelebb vagyunk, de látjuk azt is, hol van a mérce.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!