Wolff: Kétlem, hogy Bottas vissza akart vonulni a 2018-as események után - F1VILÁG.HU

Wolff: Kétlem, hogy Bottas vissza akart vonulni a 2018-as események után

HIRDETÉS
A Mercedes csapatát irányító Toto Wolff kételkedik abban, hogy Valtteri Bottas valóban elgondolkodott a visszavonuláson, amikor a 2018-as Orosz Nagydíjon megkérték, álljon félre csapattársa, Lewis Hamilton elől.
2021 Bahrain Grand Prix, Saturday - Steve Etherington Valtteri Bottas Mercedes

A német istálló azért alkalmazott csapatutasítást a szocsi versenyen, hogy bebiztosítsa a kettős győzelmet, Bottas pedig a Netflix Hajsza a túlélésért című sorozatának legújabb évadában elárulta, közel került ahhoz, hogy a történtek után hátat fordítson az F1-nek.

„Nehéz volt – nehéz volt elfogadni. Elég dühös voltam. Hogy őszinte legyek, azon gondolkoztam, miért csinálom ezt?” – fogalmazott a finn. „Még a kiszálláson, a feladáson is elgondolkodtam. Rögtön a verseny után azt mondtam, nem csinálom ezt többé.”

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke viszont azt mondja, szerinte Bottas nem akarta befejezni a Forma-1-es versenyzést.

„Nem. Természetesen le volt sújtva. Meg is értem – de kétlem, hogy közel került a visszavonuláshoz” – mondta a szakember. „Mert túlságosan versengő alkat ehhez. De azt el tudom képzelni, hogy a pillanat hevében, a verseny után az ember nem érti a világot.”

Az évek során a Mercedes alkalmanként élt a csapatutasítás lehetőségével, alapvetően azonban igyekeznek egyenlő bánásmódban részesíteni a pilótákat.

A 2018-as szocsi eseményekkel kapcsolatban Wolff elismerte, „katasztrofális helyzet volt ez mindannyiunk számára”, a Mercedes ugyanis próbálta védeni az eredményt Sebastian Vettellel szemben.

„Azt gondolom, szükségszerű volt, mert Sebastian nagyon ott volt. Valtteri feltartotta a vonatot, Lewis pedig beszorult kettejük közé.”

„Amennyire én gyűlöltem a helyzetet, el tudom képzelni, milyen rossz lehetett Valtterinek, sokkal rosszabb.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!