Wolff: Közelebb kerültünk a Red Bullhoz - F1VILÁG.HU

Wolff: Közelebb kerültünk a Red Bullhoz

HIRDETÉS
Toto Wolff szerint a Mercedes Forma-1-es csapatának sikerült lefaragnia a Red Bullhoz mért hátrányából, attól azonban még nagyon messze van a csapat, hogy fel is vegye a versenyt a címvédőkkel.
2021 Abu Dhabi Grand Prix, Friday - Sebastian Kawka Toto Wolff

Alaposan átalakított versenyautóval érkezett a Spanyol Nagydíjra a Mercedes Forma-1-es csapata, és a futam végeredménye alapján úgy tűnik, az új fejlesztési irány kifizetődő döntés volt. Lewis Hamilton az ötödik pozícióból rajtolva a második, George Russell pedig a tizenkettedikből a harmadik helyet szerezte meg a 66 körös viadalon, ami határozottan túlszárnyalta a Mercedes elvárásait. Toto Wolff csapatvezető azt azonban gyorsan leszögezte, legnagyobb riválisukhoz, a Red Bullhoz képest továbbra is jelentős a hátrányuk, így egyelőre nem kezdenek ünneplésbe.

„Egyelőre maradjunk realisták. A Red Bulltól továbbra is nagyon messze vagyunk, még sokat kell tepernünk. Azt jó látni, hogy megfelelő irányba fejlesztettünk. Azt hiszem, a futam tanulsága az, hogy jó versenyautóval rendelkezünk. Azt hiszem, Lewis öt-hat másodpercre volt Max [Verstappen] mögött, amikor megelőzte Carlost [Sainz]. Szerintem sokkal közelebb kerültünk hozzájuk. Az erőviszonyok azonban jól látszanak, a végén 20 másodperc volt a hátrányunk.”

Wolff biztos abban, hogy idővel képesek lesznek újra a Forma-1 legerősebb csapatává válni.

„Tovább kell haladnunk, de nagy küzdők vagyunk. A szélcsatornában eltölthető időt tekintve előnyben vagyunk. Ezzel egy időben nem szabad elrugaszkodnunk a földről. Ma a hőmérséklet nagyon kedvezett nekünk. Sem túl meleg, sem túl hideg nem volt, így az autó kiváló tartományba került” – árulta el a csapatvezető.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!