Wolff: Leclerc már idén bajnok lehet a Ferrarival - F1VILÁG.HU

Wolff: Leclerc már idén bajnok lehet a Ferrarival

HIRDETÉS
Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke szerint Charles Leclerc megnehezítheti a Ferrari dolgát idén – mégpedig pont akkor, ha jobb teljesítményt nyújt, mint Sebastian Vettel.
Fotó: Scuderia Ferrari

Wolff szerint nem kérdés, hogy a Ferrari új, fiatal pilótája, Leclerc fejfájást fog okozni a Ferrarinak, amikor olyan szituációba kerülnek, hogy dönteniük kell a két versenyző között. 

„Leclerc a jövő bajnoka, ez már idén sikerülhet neki. Nem lennék a Ferrari helyében” – mondta a Mercedes csapatfőnöke az Auto Bild Motorsport című lapnak. 

A monacói pilóta az első két versenyhétvége után 4 ponttal előzi meg csapattársát, Vettelt a bajnoki pontversenyben, ráadásul Bahreinben egy győzelmet bukott el, amikor motorproblémák miatt végül visszacsúszott a 3. helyre. 

„Duplán morális problémákkal küzdenek” – folytatta Wolff. „Egyrészt egy négyszeres bajnokot kell támogatniuk, másrészt nem fékezhetnek le egy szupertehetséget. Charles-nál a balszerencséje után érzelmi szempontok is játszanak. Lehet, hogy az „ellopott” győzelmét visszakapja. Én elgondolkodnék ezen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!