Wolff leszögezte, Hamilton nem kap 3 éves szerződést - F1VILÁG.HU

Wolff leszögezte, Hamilton nem kap 3 éves szerződést

HIRDETÉS
Nem fog hosszú távra szóló szerződést kapni a Mercedes Forma-1-es csapatától Lewis Hamilton – szögezte a német istállót irányító Toto Wolff.
2020 Emilia Romagna Grand Prix, Friday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes

A hétszeres világbajnoknak még mindig nincs érvényes kontraktusa a 2021-es idényre, miután legutóbbi szerződése a tavalyi év végén lejárt a csapatnál.

Úgy tudni, a felek hajlanak a megállapodásra, ám a pénzügyi feltételekben nem sikerült még megállapodniuk. Egyes sajtóértesülések szerint Hamilton háromszor annyi pénzt kérne, mint amennyit a Mercedes hajlandó lenne kifizetni.

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff viszont nem aggódik, biztos abban, hogy Hamilton náluk folytatja.

„Fogalmazzunk úgy, hogy nem vagyunk távol a megállapodástól. Tisztában vagyunk azzal, hogy a tesztek jelentik a határidőt. Mire Bahreinbe indulunk, tisztázni fogunk mindent” – mondta a szakember a német RTL-nek.

Wolff ugyanakkor említést tett arról is, Hamilton nem számíthat hosszú távú szerződésre a Mercedestől.

Amikor a szakembert arról kérdezték, van-e esély arra, hogy Hamilton újabb 3 évre ír alá velük, így felelt: „Nem gondolom… A közeljövőben nemcsak a költségvetési plafon vár ránk, hanem a szabályok is jelentősen változnak, szóval nyitva kell tartanunk a szemünket. Szóval most arról tárgyalunk, mi lenne a megfelelő időtartam.”

A Mercedes főnökét természetesen arról is megkérdezték, mire számíthat George Russell, aki a tavalyi Szahíri Nagydíjon parádésan helyettesítette a koronavírusos Hamiltont.

„Biztosan szerepe lesz majd a jövőbeli felállásunkban. Bizakodnia kell és türelmesnek kell lennie. A fiatalok esetében ez nem mindig adott. Ma ugyanakkor két versenyzőnkre, Valtterire [Bottas] és Lewisra összpontosítunk. Ők jelentik csapatunk alapját, az pedig majd elválik, hogy mit hoz a jövő.”

„Azt ugyanakkor világossá szeretném tenni, hogy a George Russell-kártyát, és szenzációs bahreini teljesítményét soha nem játszottuk ki az egyeztetések során. Ehhez túl erős a kötelék köztünk, túl nagy sikereket értünk el. Szóval a cél egész egyszerűen az, hogy Lewis és a csapat szempontjából is a legjobb döntést hozzuk meg.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!