Friss hírek

Wolff: Ma van a WC világnapja, ez az eredmény oda is való

Az első rajtsor kisajátításával és kettős győzelemmel záruló előző hétvége után a Mercedes az Abu Dhabi Nagydíjra a szezon során leggyakrabban látott szintjére esett vissza, a Red Bull és a Ferrari mögé. Toto Wolff azonban még bízik benne, hogy a szombaton meghozott kompromisszum vasárnap kifizetődhet.

Lewis Hamilton és George Russell az 5. és a 6. helyet szerezték meg a szezon utolsó kvalifikációján, ami látványtalan teljesítmény azt követően, hogy az interlagosi hétvége felélesztette a reményt arra, hogy a csapat akár az utolsó futamon is harcban lehet a győzelemért.

„Az imént hallottam, hogy ma van a WC világnapja, ez az eredmény pedig abba is való” – jellemezte profán módon a Mercedes szombati formáját a csapatvezető. „Nem végeztünk elég jó munkát, hiszen kicsit hátrafelé haladtunk, miközben a többiek javulni tudtak. Nagy leszorítőerőre állítottuk az autót annak érdekében, hogy a versenyen jobban működjön, de az egyenesekben most rémesen lassú volt. Hiszünk abban, hogy holnapra ez a beállítás sokkal előnyösebb lesz a gumik megóvása miatt.”

Hirdetés
 

Az időmérőn Hamilton fékhibára panaszkodott, Wolff most kifejtette, hogy ez miben is nyilvánult meg. A csapatfőnök szerint nem csak a hétszeres világbajnokot érinti, és nem is csak ezen a hétvégén.

„Van egy furcsa problémánk, amely során különválnak a fékek, vagyis a bal oldali nem ugyanazt csinálja, mint amit a jobb oldali. Emiatt nyugtalanná válik az autó a fékezéskor, ez tehát egy nagy feladat, amit a télen meg kell oldanunk” – magyarázta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Wolff: Ma van a WC világnapja, ez az eredmény oda is való
Ocon csalódottan figyelte Alonso néhány kritikáját
Sajtóhír: Binotto önként távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
10 éve intett búcsút az F1-nek Michael Schumacher
Schumacherrel egy abu dhabi hotel előcsarnokában közölték kirúgását
A McLaren csak 5. lett idén, Norris azonban nem panaszkodik

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!