Friss hírek

Wolff: Marhaság, amit Binotto magyaráz

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff ostobaságnak nevezte Mattia Binotto azon állítását, miszerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) tavalyi technikai direktívái minden csapatot egyformán érintettek.

Pénteken a Ferrari csapatfőnöke azt nyilatkozta a Hungaroringen, nemcsak őket, de a többi gyártót is negatívan befolyásolták azok a technikai direktívák, melyeket az FIA 2019-ben szezon közben adott ki, és melyek a motorszabályok pontosítását célozták meg.

Toto Wolff viszont azt mondja, ennél több van a Ferrari visszaesése mögött, az ironikus pedig az, hogy lényegében a Mercedes a riválisoknak köszönhetően tudott szintet lépni télen.

„Újabb ostoba sztori, a technikai direktívák… Egyértelműek a szabályok az erőforrásokra vonatkozóan” – mondta a Mercedes-főnök újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak szombaton.

„Volt egy egyértelműsítés Austinban, hogy mit lehet és mit nem, ami fontos volt, de nem volt benne semmi meglepő, hiszen, ha a szabályok szerint játszol, az eleve világos volt.”

„Szerintem a történet iróniáját az adja, hogy néhány riválisunk által teljesen új szintre voltunk kénytelenek lépni. Szinte kiégtünk, hogy fejlesszünk, és innovatívak legyünk bizonyos módon, hogy versenyképesek legyünk a pályán.”

„És itt tartunk, szerintem lényeges ugrást értünk el a teljesítményben 2019-ről 2020-ra. Mert meg kellett tennünk tavaly. És ez egy kicsit ironikus számomra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!