Friss hírek

Wolff: Még csak a bajnokság harmadán vagyunk túl

Magabiztosan várja a hétvégi Osztrák Nagydíjon a Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff, aki abban bízik, a múlt hétvégén tanultak hasznosak lesznek majd a második spielbergi versenyen.

A német istálló nem tudott a győzelemmel harcolni a Stájer Nagydíjon, ám Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is dobogóra tudott állni a futamot megnyerő Max Verstappen mellett.

A Mercedesnél egyértelműen hiányzott a tempó Spielbergben, és a gumikezelés is problémákat okozott – a csapatnál pedig nem tartják kizártnak, hogy a szokatlan beállítások szerepet játszottak ebben.

Hirdetés
 

A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén újra a Red Bull Ringen vendégeskedik, és bár lesznek új kihívások, a Mercedes csapatfőnöke abban bízik, hasznosítani tudják az elmúlt hétvégén tanultakat.

„A múlt hétvégén maximalizáltuk az elérhető lehetőségeinket, és bár nem a miénk volt a leggyorsabb autó, szolid kettős dobogót szereztünk, és sok pontot gyűjtöttünk” – mondta Toto Wolff.

„Valahányszor pályára gurulunk, a győzelemért versenyzünk. És bár legutóbb lecsúsztunk a dobogó legfelső fokáról, bőven voltak biztató dolgok. A versenyzőink remekül teljesítettek, a kerékcseréink hibátlanok voltak, és a stratégiai döntéseink is erősek voltak.”

„Visszatérünk most Stájerország hegyei közé egy újabb nagy kihívásra, ám az, hogy másodszor is ugyanazon a pályán versenyzünk, lehetőséget is tartogat számunkra.”

„Múlt pénteken kísérleteztünk az autó beállításaival, és abban bízunk, hogy ezúttal úgy gurulhatunk pályára az első edzésen, hogy jobb formában lesz az autónk, és ebből építkezhetünk.”

„A gumikeverékek is lágyabbak lesznek ezen a hétvégén, ez is új kihívást tartogat az összes istálló számára, és új lehetőségeket kínál a stratégiákat illetően.”

Bár a Mercedes hátránya 40 pontra nőtt a konstruktőrök versenyében, és Max Verstappen is 18 pontos előnyt épített fel Lewis Hamiltonnal szemben, Wolff egyelőre nem aggódik.

„Ez egy nehézsúlyú bajnokság, mely 23 versenyből áll, és még csak a harmadán vagyunk túl. Bőven lesznek még lehetőségek, szóval izgatottan várjuk a kilencedik fordulót.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!