Friss hírek

Wolff: Még mindig sokat gondolok a 2021-es szezonzáróra

Még mindig nem tudja magát teljesen túltenni a 2021-es Forma-1-es szezonzáró történésein a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff. Az osztrák szakember számára továbbra is érthetetlen az, ami Abu Dhabiban történt bő egy évvel ezelőtt.

A 2021-es szezonzáró futamra Max Verstappen és Lewis Hamilton azonos pontszámmal érkezett meg, a verseny nagy részében pedig a Mercedes pilótájának állt a zászló. A Nicholas Latifi balesete miatt pályára küldött biztonsági autó azonban a feje tetejére állította a küzdelmeket, a versenyirányítás vitatható döntései után pedig végül Verstappen került ki győztesen.

Michael Masi versenyigazgató abu dhabi tevékenységét alapos belső vizsgálatnak vetette alá a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), mely során megállapították, az ausztrál szakember mulasztott, emiatt pedig távoznia is kellett posztjáról.

Hirdetés
 

Bár azóta már egy teljesen szezon lement a Forma-1-ben, Toto Wolff még mindig nem tudja megemészteni azt, ami velük történt a 2021-es Abu Dhabi Nagydíjon.

„Nehéz volt Abu Dhabi után. Mindig azt az elvet vallottam, hogy a stopper soha nem hazudik, és az a csapat nyer, mely megérdemli, hogy bajnok legyen” – mondta a szakember a The Times című lapnak. „De ezúttal más volt. A verseny végén valaki olyan döntéseket hozott, melyek nem voltak köszönőviszonyban sem a szabálykönyvvel, és olyan drasztikusak voltak, hogy hihetetlenné tették a végkifejletet.”

„Ez egy olyan pillanat, amikor az ember kiszeret a sportágból… Megszegték a sportszerűség elveit.”

„Az FIA elküldte állásából a fickót, mert emberi mulasztás történt. De ez már a múlté, a feledés homályába vész. Én még mindig sokat gondolok rá, de nem haraggal, egyszerűen csak érthetetlen, hogyan alakult így.”

A Mercedes az abu dhabi fiaskó után visszavágásra készült, ám 2022-ben nem tudott a világbajnoki címért harcolni. George Russell révén mindössze egyetlen versenyt nyert meg, és a konstruktőri összetett 3. helyén zárt a Red Bull és a Ferrari mögött.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!