Wolff: Még mindig sokat gondolok a 2021-es szezonzáróra - F1VILÁG.HU

Wolff: Még mindig sokat gondolok a 2021-es szezonzáróra

HIRDETÉS
Még mindig nem tudja magát teljesen túltenni a 2021-es Forma-1-es szezonzáró történésein a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff. Az osztrák szakember számára továbbra is érthetetlen az, ami Abu Dhabiban történt bő egy évvel ezelőtt.
Toto Wolff, Mercedes AMG F1 Director of Motorsport at Formula One World Championship, Rd15, Singapore Grand Prix, Race, Marina Bay Circuit, Singapore, Sunday 16 September 2018.

A 2021-es szezonzáró futamra Max Verstappen és Lewis Hamilton azonos pontszámmal érkezett meg, a verseny nagy részében pedig a Mercedes pilótájának állt a zászló. A Nicholas Latifi balesete miatt pályára küldött biztonsági autó azonban a feje tetejére állította a küzdelmeket, a versenyirányítás vitatható döntései után pedig végül Verstappen került ki győztesen.

Michael Masi versenyigazgató abu dhabi tevékenységét alapos belső vizsgálatnak vetette alá a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), mely során megállapították, az ausztrál szakember mulasztott, emiatt pedig távoznia is kellett posztjáról.

Bár azóta már egy teljesen szezon lement a Forma-1-ben, Toto Wolff még mindig nem tudja megemészteni azt, ami velük történt a 2021-es Abu Dhabi Nagydíjon.

„Nehéz volt Abu Dhabi után. Mindig azt az elvet vallottam, hogy a stopper soha nem hazudik, és az a csapat nyer, mely megérdemli, hogy bajnok legyen” – mondta a szakember a The Times című lapnak. „De ezúttal más volt. A verseny végén valaki olyan döntéseket hozott, melyek nem voltak köszönőviszonyban sem a szabálykönyvvel, és olyan drasztikusak voltak, hogy hihetetlenné tették a végkifejletet.”

„Ez egy olyan pillanat, amikor az ember kiszeret a sportágból… Megszegték a sportszerűség elveit.”

„Az FIA elküldte állásából a fickót, mert emberi mulasztás történt. De ez már a múlté, a feledés homályába vész. Én még mindig sokat gondolok rá, de nem haraggal, egyszerűen csak érthetetlen, hogyan alakult így.”

A Mercedes az abu dhabi fiaskó után visszavágásra készült, ám 2022-ben nem tudott a világbajnoki címért harcolni. George Russell révén mindössze egyetlen versenyt nyert meg, és a konstruktőri összetett 3. helyén zárt a Red Bull és a Ferrari mögött.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!