Friss hírek

Wolff még nem döntötte el, hogy marad-e a Mercedes csapatfőnöke

Toto Wolff továbbra sem döntött még arról, milyen szerepkörben folytatja a Mercedes Forma-1-es csapatánál 2021-ben, az egyeztetések viszont eddig pozitívan alakultak a német gyártóval.

Wolff 2013 óta csapatfőnöke a Mercedes F1-es alakulatának, az azóta eltelt időszakban pedig 6 egyéni és 6 konstruktőri világbajnoki címet szerzett az istállóval.

A szakember jelenlegi szerződése az év végén lejár, az egyeztetések pedig jelenleg is folynak a felek között.

Úgy tudni, Wolff jelenleg is azt mérlegeli, milyen szerepkörben folytassa a Mercedesnél. Nincs kizárva, hogy feljebb lép a német vállalatnál, a csapatfőnöki teendőket pedig átadja valaki másnak.

Wolff pénteken, Barcelonában elárulta, folyamatosan egyeztet a Mercedes vezérigazgatójával, Ola Källeniusszal, és biztos benne, a német gyártónál marad.

„Nagyon élveztem az éveket az F1-ben ebben a szerepkörben, az egyeztetések pedig nagyon jól alakulnak” – mondta a szakember.

„Örülök, hogy a kapcsolatom Olával nem is lehetne ennél jobb, majdnem minden nap beszélünk, és számos tényező miatt az F1-ben akarok maradni. Másfelől viszont ennek is megvan az ára, és ezt is számításba veszem.”

„Viszont a dolgok jelenlegi állása szerint nem látom okát annak, miért ne folytatnám a Mercedesnél, és ki fogjuk találni, milyen szerepkörben.”

Arra a kérdésre, hogy elképzelhető-e, hogy nem ő lesz a Mercedes F1-es csapatfőnöke a jövőben, Wolff így felelt: „Ez az Ola és köztem zajló egyeztetéseken múlik.”

„A legjobbat akarjuk a csapatnak, szeretnénk, ha a csapat tovább virágozna. És ahogy már elmondtam, élvezem ezt a szerepkör, a tervem pedig az, hogy folytassam.”

„Élvezem, amit csinálok. Legfőképp azért, mert imádok azokkal az emberekkel dolgozni, akik a csapatunknál vannak. Nincs is jobb hely annál, mint amikor az ember az értekezleten ül a mérnökökkel, vagy a garázsban, és figyeli azt a nagyszerű munkát, ami történik körülötte. Élvezem azokat a küzdelmeket, amik a pályán kívül vannak. Szeretek együtt dolgozni a szponzorokkal és a partnerekkel.”

„Hogy ez mit jelent a jövőre nézve, az egy olyan döntés, amit a feleségemmel, és Olával közösen kell meghoznom. Ez nem jelenti azt, hogy nem leszek itt csapatfőnökként, vagy egy másik szerepkörben – de ezen még gondolkodom.”

„Ahogy mondtam már, még nem hoztam meg a döntésem. Folyamatban vannak az egyeztetések, amik pozitívak, és élvezem őket. Nem akarlak abba ringatni titeket, hogy távozom, mert nem ez a helyzet.”

„Próbálom látni azt, merre tart a Forma-1, mi történik a koronavírus-ügyben, és vannak személyes okok is. Susie [Wolff – a felesége] is jó helyen van, Forma-E-s csapatot irányít, ez pedig azt jelenti, hogy ő is sokat távol van. És én is ki tudja hány versenyen voltam már… Talán 120 F1-es futamon az elmúlt 8 évben.”

„Szóval gondolkodunk ezen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!